Τοσκάνης. Μόλις αφίχθη όμως η Ραψάνη Grand Reserve 2007, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά, μέσα στη βαριά εντυπωσιακή της φιάλη. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι από αμπελώνες στα 650 μ., στις πλαγιές του Ολύμπου, με απόδοση μόλις 400 κιλά/στρέμμα. Το κρασί παλαιώνει 18 μήνες στο βαρέλι και άλλους τόσους στη φιάλη και τα αρώματα των γλυκών μαύρων φρούτων, βιολέτας και βανίλιας γαργαλάνε με πολύ κομψό τρόπο τη μύτη. Οι γουλιές του είναι ματ βελούδο με ακτινοβόλες τανίνες και πολλή νοστιμιά.