Follow us

Χάρτης των Γεύσεων το Σαββατοκύριακο

Εορταστικός μήνας ο Δεκέμβριος και σε αυτό το πνεύμα κινούνται και οι εκδηλώσεις του.

Χάρτης των Γεύσεων το Σαββατοκύριακο

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, ο Χάρτης των Γεύσεων, διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά, από τη Wine Plus, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 (ωράριο λειτουργίας: 12.00 - 21.00), στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα πολυσυζητημένο οινικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, στο οποίο δίνει πάντα το παρών όλος ο ελληνικός αμπελώνας και οι οινοπαραγωγοί του, καθώς επίσης αρκετοί Κύπριοι οινοποιοί αλλά και σημαντικές ελληνικές εταιρείες εισαγωγής οίνων με εκπροσώπηση των κυριότερων αμπελουργικών περιοχών της υφηλίου. Φέτος, περισσότεροι από 90 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, μετατρέποντας την Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης σε μια απόλυτη «χώρα του κρασιού». Έτσι για να αποδείξουν ότι το κρασί, τα αποστάγματα και η γαστρονομία, εξακολουθούν να είναι δραστήριοι κλάδοι, που βελτιώνουν συνεχώς τα προϊόντα τους, αντιστεκόμενοι στην κατήφεια των καιρών.
Οι επισκέπτες, με το ποτήρι γευστικής δοκιμής στο χέρι, θα έχουν την δυνατότητα να περιπλανηθούν στο ισόγειο και τον όροφο της ατμοσφαιρικής Αποθήκης Γ, δοκιμάζοντας δεκάδες κρασιά και αποστάγματα, ενώ θα μπορούν να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς, και να γνωρίσουν καινούργιους παραγωγούς στην πρώτη τους εμφάνιση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν και οι καινούργιες ετικέτες πολλών οινοποιείων, που προτείνουν νέα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, επιβεβαιώνοντας την προσαρμογή τους στις νέες οικονομικές συνθήκες.
Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται και μια σειρά από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ, ενώ θα υπάρχει και φιλανθρωπικό Bazaar. Το αναλυτικό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα το βρείτε στο www.wineplus.gr
<br>
Η έκθεση Χάρτης των Γεύσεων 2011 θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.