Και μάλιστα μιλάμε για πολύ ενδιαφέρουσες τοπικές ποικιλίες που δεν πολλοί έχουμε ακούσει καν. Όπως το λευκό Ξυνιστέρι που διακρίνεται για τη φρεσκάδα, τα λεμονάτα αρώματα, την δροσιστική οξύτητα και το ερυθρό Μαραθεύτικο με τη συνεκτική δομή, τη γεμάτη γεύση, τις βελούδινες τανίνες. Ενώ στην κατηγορία των κρασιών ξεχωριστή θέση κατέχει η πολυβραβευμένη Κουμανδαρία από δύο γηγενείς ποικιλίες, το ντόπιο Μαύρο και το Ξυνιστέρι. Αν θέλετε ένα τρόπο να μυηθείτε σε αυτά δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την Έκθεση των κρασιών της Κύπρου που διοργανώνει το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου , στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία από τις 14.00 έως τις 20.00. Κυπριακά κρασιά κάθε τύπου θα είναι εκεί μαζί με τους δημιουργούς τους.