Follow us

Γευσιγνωσίες… σε βάθος!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο καλός τρόπος να μυηθείς στα κρασιά ενός κτήματος ή στην δυναμική κάποιων ποικιλιών από τις κάθετες γευσιγνωσίες (δοκιμή διαφορετικών χρονιών του ιδίου κρασιού).

Γευσιγνωσίες… σε βάθος!

Σε αυτό το πνεύμα κινούνται οι δύο πολύ ενδιαφέρουσες κάθετες γευσιγνωσίες που οργανώνει η σχολή WSPC, μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια της κάθετης γευσιγνωσίας του Κτήματος Τσέλεπου θα γίνει μια συναρπαστική διαδρομή σε έντεκα διαφορετικές εσοδείες του κτήματος υπό την καθοδήγηση του ίδιου του οινοπαραγωγού αλλά και του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη. Ενώ στις 23 Νοεμβρίου στην κάθετη γευσιγνωσία του Κτήματος Σιγάλα θα γίνει μια «βουτιά» στην δυναμική της Σαντορίνης μέσα από 15 κρασιά του κτήματος με την καθοδήγηση του οινοπαραγωγού Πάρι Σιγάλα και του Κωνσταντίνου Λαζαράκη. Οι γευστικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του WSPC στην Λεωφ. Αμφιθέας 70, στο Π. Φάληρο. Η προθεσμία συμμετοχής στην γευστική δοκιμή του κτήματος Τσέλεπου είναι μέχρι Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και του Κτήματος Σιγάλα μέχρι Τετάρτη 16 Νοεμβρίου. Λόγω της προβλεπόμενης αυξημένης ζήτησης και του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, επικοινωνήστε έγκαιρα για τις κρατήσεις των θέσεων σας. 210 - 9882540 & 544, education@wspc.gr. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.facebook.com/WSPC.Wine.Education?ref=ts

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.