Follow us

Γιορτές τρύγου…sequel

Οι γιορτές του τρύγου συνεχίζουν… και αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για low budget εξορμήσεις, αφού συνδυάζουν την εκδρομή στην εξοχή, με γευσιγνωσίες, δοκιμές κρασιών, αλλά και συμμετοχή σε μια σειρά events.

Γιορτές τρύγου…sequel

Έτσι αυτό το Σαββατοκύριακο8 και 9 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του τρύγου, το Κτήμα Βασιλείου οργανώνει το "Καρποθέρι 2011". Το οινοποιείο στο Κορωπί(1ο χλμ. Λεωφ. Κορωπίου - Μαρκοπούλου, τηλ. 210.66.27.686) θα είναι ανοιχτό στο κοινό και τις δύο ημέρες, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Κατά την επίσκεψη θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε όλα τα κρασιά του Κτήματος Βασιλείου και του Κτήματος Νέμειον, αλλά και να ξεναγηθείτε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και στις διαδικασίες παραγωγής. Για όσους ενδιαφέρονται θα υπάρχει και προβολή ντοκιμαντέρ για το κρασί και την οινική παράδοση της περιοχής των Μεσογείων αλλά και έκθεση βιβλίων οίνου και διατροφής καθώς και εξειδικευμένων αξεσουάρ κρασιού. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. www.vassilioudomaine.gr Επιπλέον εκδηλώσεις στο Κτήμα Βασιλείου: * Όσοι θέλετε να μυηθείτε στον κόσμο του κρασιού μην χάσετε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 4:30 το απόγευμα το σεμινάριο "Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας" που θα παρουσιάσει ο Ανδρέας Ματθίδης AIWS, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. * Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά του μούστου σε ένα γευστικό μάθημα ζαχαροπλαστικής από την Ρούλα Βασιλείου, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.