Follow us

Ο Parker βαθμολογεί το Κτήμα Άλφα

Τα κρασιά του Κτήματος Άλφα ήταν από τις πρώτες ελληνικές ετικέτες που αξιολογήθηκαν πριν από δυόμισι χρόνια από Robert Parker, τον διάσημο οινοκριτικό που οι βαθμολογίες ανεβάζουν και κατεβάζουν διεθνώς τις τιμές των κρασιών εν μία νυκτί.

Ο Parker βαθμολογεί το Κτήμα Άλφα

Ο οδηγός Parker επανήλθε και φέτος, μέσω του Μark Squires, συνεργάτη του Robert Parker, χαρίζοντας στις ετικέτες του Κτήματος Άλφα εξαιρετικές βαθμολογίες. Έτσι το Άλφα Ξινόμαυρο Reserve - Παλιά Κλήματα 2008 βαθμολογήθηκε με 93/100, το Κτήμα Άλφα Ερυθρό 2008 με 92/100 και το Άλφα Ξινομαυρο Single Vineyard - Σκαντζόχοιρος με 90/100. Εντυπωσιακά είναι και τα σχόλια του οδηγού για το οινοποιείο το οποίο, όπως αναφέρει, θεωρούνταν από τα ανερχόμενα για ένα διάστημα, αλλά «είναι καιρός πλέον να κλείσει αυτό το κεφάλαιο της αναμονής. Μέθοδοι, περιοχή και άνθρωποι έχουν ήδη “φτάσει” και φτιάχνουν εξαιρετικά κρασιά. Έχουν το δικό τους στιλ και το terroir του Αμυνταίου δίνει μια ενδιαφέρουσα διαφορετικότητα –από αυτό της Νάουσας– στην ποικιλία του Ξινόμαυρου». Και συνεχίζει περιγράφοντας τα κρασιά του κτήματος ως πιο ραφινάτα από αρκετές πιο ρουστίκ εκδοχές του Ξινόμαυρου, ενώ τους αποδίδει ένα δυναμικό παλαίωσης αντίστοιχο σε μερικές περιπτώσεις «μεγάλων» διεθνών κρασιών. Για παράδειγμα, το Ξινόμαυρο Reserve - Παλιά Κλήματα 2008 προτείνεται να καταναλωθεί άνετα από το 2014 μέχρι το 2032!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.