Follow us

Τα νέα του Χατζημιχάλη

Στην ήδη μεγάλη κι ενδιαφέρουσα γκάμα κρασιών που προτείνει το Κτήμα Χατζημιχάλη προστέθηκε πρόσφατα μια νέα οικογένεια ποικιλιακών κρασιών που προτείνονται σε αρκετά ελκυστικές για την ποιότητά τους τιμές.

Τα νέα του Χατζημιχάλη

Από τα τέσσερα κρασιά της σειράς Prima Terra τα δύο λευκά είναι μονοποικιλιακά (Ασύρτικο και Μαλαγουζιά), ενώ τα δύο κόκκινα είναι διποικιλιακά (Refosco/Merlot και Ξινόμαυρο/Syrah). Δοκιμάσαμε τα δύο λευκά και νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο να τα προτείνουμε. Prima Terra - Μαλαγουζιά Δρυός Σε τονισμένο κίτρινο, η πρώτη (αρωματική) εντύπωση παραπέμπει σε έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό ξύλου-βανίλιας, με νότες κίτρινου φρούτου και μια υποψία τριαντάφυλλου στο φόντο. Στο στόμα η πρώτη «γλυκιά» αίσθηση συνοδεύεται από σαφή παρουσία ξύλου κι ελαφρά τραχύτητα που δεν υπονομεύει το σύνολο. Prima Terra - Ασύρτικο Παρότι είναι εκτός Σαντορίνης Ασύρτικο, στη μύτη παραπέμπει σε αρώματα λεμονιού, με φευγαλέες ορυκτές νότες κι ελαφρά αίσθηση βαρελιού. Το ξύλο είναι αναγνωρίσιμο και στο στόμα, το οποίο κυριαρχείται από έντονα λεμονάτο και νευρώδη χαρακτήρα. Ιδανικό για οστρακοειδή. Ρ.T.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.