Follow us

Εμφιαλωμένα και οικονομικά κρασιά

Δοκιμάσαμε τρία λευκά ιδιωτικής ετικέτας από το Lidl. Δεν συγκαταλέγονται στα κορυφαία ελληνικά, είναι όμως ποιοτικά, αξιοπρεπή, οικονομικά και ιδανικά για το καθημερινό τραπέζι.

Εμφιαλωμένα και οικονομικά κρασιά

Σαντορίνη 2009 (Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη) Αρκετά τυπική μύτη, με νότες ξερού χόρτου και τσαγιού, ίχνη λεμονιού και κόκκινο μήλο. Ευχάριστο στόμα, με αρχική αίσθηση γλυκύτητας, συνδυάζεται με τονισμένη οξύτητα (€ 4,06). Ροδίτης 2009 (Ονομασία Προέλευσης Πάτρα) Χαμηλής έντασης, εξελιγμένα αρώματα λευκών φρούτων με φόντο ξερού χόρτου. Στόμα σχετικά ελαφρύ, με τονισμένη οξύτητα (€ 2,27). Μαλαγουζιά 2010 (Τοπικός Οίνος Στ. Ελλάδας) Αρώματα εσπεριδοειδών, με τονισμένη αίσθηση λεμονιού. Στόμα με αρκετό νεύρο και «τσιμπήματα αφρώδους αίσθησης» καθώς και γευστική πικρίλα άγουρων φρούτων στο τελείωμα (€ 3,24).

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.