Follow us

Value For Money: Ελληνικά Κελάρια Οίνων

Στης ακρίβειας τον καιρό δύο τρόποι υπάρχουν για να συνεχίσει κάποιος να απολαμβάνει το κρασί σε ποιοτικά ικανοποιητικό επίπεδο.

Value For Money: Ελληνικά Κελάρια Οίνων

Ο πρώτος είναι ο ασκός, υπό την προϋπόθεση ότι τον αγοράζουμε ολόκληρο (και όχι ένα πλαστικό μπουκάλι που γεμίζει από ασκό) και τον συντηρούμε σωστά, ας πούμε στο ψυγείο. Ο δεύτερος –και προφανώς καλύτερος, γιατί δεν μας στερεί τη χαρά της επώνυμης φιάλης– είναι ένα φτηνό κρασί (από 4,50 έως 7,50 ευρώ) με καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Μια τέτοια σειρά κρασιών βρήκαμε στην πρόσφατη εκδήλωση της εταιρείας Ελληνικά Κελάρια Οίνων. Έξι διαφορετικές ετικέτες με ποικιλιακή κατεύθυνση (τρία λευκά, ένα ροζέ, δύο κόκκινα) κάνουν μια οικονομικά ενδιαφέρουσα πρόταση. Μας άρεσαν το Μοσχοφίλερο και το Ασύρτικο από τα λευκά και το Αγιωργίτικο από τα κόκκινα, χωρίς να σημαίνει ότι υστερούν τα υπόλοιπα. Ρ.Τ.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.