Follow us

Κι όμως «παλαιώνουν»

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι –λόγω ποιότητας– τα ελληνικά κρασιά δεν αντέχουν στο χρόνο, ειδικά όταν το βάθος του είναι μεγάλο και ξεπερνάει τα 10-15 χρόνια, δηλαδή την πρώτη φάση αναγέννησης του ελληνικού κρασιού και την παγίωση των

Κι όμως «παλαιώνουν»

«μικρών παραγωγών». Προσωπικά δοκίμασα πριν από μερικές ημέρες ένα Chateau Clauss 1982 (Achaia Clauss) με 29 χρόνια στην πλάτη του κι ένα Chateau Carras 1975 (Πόρτο Καρράς) με ηλικία 36 ετών και οι εντυπώσεις μου (πιστέψτε με!) εκτός από θετικές είναι κι ενθαρρυντικές όσον αφορά τις δυνατότητες του ελληνικού κρασιού και αυτών που το παράγουν. Και όλα αυτά τα γράφω για να καταλήξω στο ότι μπορεί το ελληνικό κρασί να είναι σχεδόν άγνωστο παγκοσμίως (γι’ αυτό φταίει η ανεπάρκεια των παραγωγών και των θεσμικών φορέων), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κρύβει ποιότητα. Γι’ αυτό, ακόμα και στις οικονομικά δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, αξίζει να στηρίξουμε το ελληνικό εμφιαλωμένο κρασί. Για την ιστορία, και τα δύο αυτά κρασιά (σε τρέχουσα εσοδεία) αξιολογούνται στον «Alpha Wine Guide 2011» ως πολύ καλά (4 αστέρια). Δοκιμάστε τα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.