Follow us

Το κρασί ως aperitif

H συνήθεια και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε γενικά το κρασί επιβάλλουν το γεμάτο ποτήρι να βρίσκεται πάντα δίπλα από ένα πιάτο. Όμως ένας ρόλος που σπάνια του δίνεται η ευκαιρία να παίξει είναι αυτός του aperitif.

Το κρασί ως aperitif

Αν δεν το έχετε σκεφτεί μέχρι σήμερα, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε. Αλλά προσοχή, δεν προσφέρονται όλα τα κρασιά για aperitif. Ειδικότερα μάλιστα δεν προσφέρονται τα κόκκινα και τα γλυκά επιδόρπια κρασιά. Το aperitif πρέπει να είναι νευρώδες (δηλαδή με υψηλή οξύτητα) για να προετοιμάσει το στομάχι. Δεν πρέπει να είναι πολύ πλούσιο, και κυρίως βαρελάτο, για να μην το βαρύνει. Τέλος, σε ό,τι αφορά τον αρωματικό του χαρακτήρα, καλό θα ήταν να τείνει προς τη διακριτικότητα, χωρίς όμως αυτό να είναι καθοριστικό. Θα σας προτείναμε λοιπόν ένα Μοσχοφίλερο, ένα Sauvignon ή ένα κρασί από τη Ζίτσα, κατά προτίμηση ελάχιστα αφρώδες, ένα αφρώδες από το Αμύνταιο (ροζέ ξηρό) ή από τη Μαντίνεια. Πιστέψτε μας, θα σας ανοίξει η όρεξη. Ρ.Τ.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.