Φυσικά μιλάμε για τις σύγχρονες ρετσίνες που κρατάνε τα αρώματα του σταφυλιού, δεν πικρίζουν και δεν θυμίζουν προσάναμμα από πεύκο. Όπως, ο Ρητινίτης του Παπαγιαννάκου και του Βασιλείου από την Αττική ή το Δάκρυ του Πεύκου από το οινοποιείο του Κεχρή στη Β. Ελλάδα. Αν πάλι η ρετσίνα δεν σας ταιριάζει, δοκιμάστε ένα αβάρελο Ασύρτικο (κατά προτίμηση από τη Σαντορίνη) ή ένα μέτριο αρωματικό Sauvignon με έντονη οξύτητα, χαμηλή αίσθηση φυτικότητας και όχι πολύ αρωματικό. Aναζητήστε στο site μας το προφίλ του κρασιού που θέλετε.