Follow us

Τι κρασί να πιω την Τσικνοπέμπτη;

Ξεκινάς με κοκορέτσι και τηγανιά, συνεχίζεις με μπριζόλες και παϊδάκια και άφθονη γλυκίζουσα ντοματένια σάλτσα. Τι κρασί θα βάλουμε όμως δίπλα σε όλα αυτά τα πιάτα; Προφανώς κόκκινο. Προσοχή όμως. Απαγορεύονται τα βαριά σουπερ-βανιλάτα υπεραλκοολούχα νεο­κοσμίτικα κρασιά.

Τι κρασί να πιω την Τσικνοπέμπτη;

Θα σας βαρύνουν και θα μειώσουν την απόλαυση. Αν το κρασί σάς ενδιαφέρει περισσότερο για να σας δροσίσει και να «καθαρίσει» το στόμα, ένα φρέσκο Αγιωργίτικο είναι ό,τι καλύτερο. Αν, πάλι, θέλετε κάτι που να δένει πιο αρμονικά και να ενισχύει την απόλαυση, προτιμήστε μια κλασική παραδοσιακή Νεμέα με λίγο βαρέλι και μετρημένα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Για τους αμετανόητους λάτρεις του υπάρχει πάντα το Ξινόμαυρο – ξέρετε, αυτό το λίγο ανοιχτόχρωμο, με την αίσθηση της ντομάτας και του φραμπουάζ. Ίσως είναι περισσότερο στυφό­ από τα προηγούμενα, όμως το κρέας έχει και ­λιπάκια, που το κάνουν να γλιστράει ευχάριστα στο στόμα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.