Follow us

Μαγειρεύοντας με κρασί

Τι προσθέτει στο πιάτο ένα αρωματικό, φινετσάτο λευκό κρασί ή ένα πλούσιο, βαθύχρωμο ερυθρό, που συνήθως απολαμβάνουμε στο ποτήρι μας; Αυτή τη γοητευτική πλευρά κρασιού αποκαλύπτει ο επόμενος κύκλος Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο "Μαγειρεύοντας με κρασί".

Μαγειρεύοντας με κρασί

Τα μαθήματα θα γίνουν από τον Executive Chef του ξενοδοχείου Les Lazaristes Στέφανο Χατζηαντωνίου και την ομάδα του, και στο ίδιο ξενοδοχείο θα πραγματοποιηθούν και οι συναντήσεις για τα μαθήματα στις 2 και 9 Μαρτίου 2011. Αρχίζουν στις 7:00 μ.μ., διαρκούν 4 ώρες. Σε κάθε συνάντηση θα παρασκευάζεται ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό. Ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα απολαμβάνουν τα πιάτα με τη συνοδεία των ταιριαστών κρασιών που θα μας παρουσιάσει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα. Το κόστος για την παρακολούθηση των μαθημάτων, το έντυπο με τις συνταγές και το δείπνο που ακολουθεί είναι: 70€ για συμμετοχή στις δύο συναντήσεις και 40€ για συμμετοχή στη μία. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.