Follow us

Στο βυθό είναι αλλιώς!

Το νέο είναι αρκούντως εντυπωσιακό κι επιβεβαιώνει μια αλήθεια που προκύπτει από τα ευρήματα της θαλάσσιας οινικής «αρχαιολογίας»: το καλύτερο μέρος για να παλαιώσεις ένα κρασί είναι στο βυθό της θάλασσας. Εκεί όπου επικρατούν σκοτάδι, ησυχία και σχετικά σταθερή θερμοκρασία.

Στο βυθό είναι αλλιώς!

Σε ένα ναυάγιο των αρχών του 19ου αιώνα στο βυθό της Βαλτικής, κοντά στις Νήσους Όλαντ, βρέθηκε ένα φορτίο το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και σαμπάνια Veuve Clicquot. Οι ειδικοί που είχαν την τύχη να τη δοκιμάσουν μιλούν για μια Veuve πιο ξηρή, η οποία θυμίζει κρασί Riesling, με ραφινάτα αρώματα lime και λευκών λουλουδιών, όπως και τυριού μπρι, ενώ επιδεικνύει­ απίστευτη φρεσκάδα στο στόμα. Προσπαθώ κι εγώ να ψήσω μερικούς φίλους μερακλήδες να ποντίσουμε μερικές φιάλες σαμπάνιας –και κρασιών γενικώς– και να τις ανασύρουμε σε καμιά δεκαετία για να δούμε τι θα έχει γίνει. Ελπίζω να πετύχουμε…

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.