Κατά παράδοση, λοιπόν, την τρίτη Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου –ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα– ξεκινούν από τα μικρά χωριά και τις πόλεις της περιοχής Beaujolais της Γαλλίας τα φρεσκο-εμφιαλωμένα Beaujolais Nouveau, για να φτάσουν τελικά στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Τα γαλλικά μπιστρό, μάλιστα, αναρτούν ταμπελίτσες που γράφουν: «Le Beaujolais Nouveau est arrive!» και ο κόσμος μαζεύεται για να γευτεί φρέσκια την καινούργια σοδειά ενός κρασιού ελαφριού, δροσερού, «εύκολου» για το καθημερινό τραπέζι, χωρίς δυνατότητες παλαίωσης. Ένας Γάλλος φίλος μού είχε περιγράψει ότι στις τοπικές κοινωνίες η γιορτή είναι τεράστια και το γλέντι τρελό. Ο Duboeuf είναι από τους σπουδαιότερους παραγωγούς της περιοχής (σε ποσότητα και ποιότητα) και η ετικέτα του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού κάθε χρόνο είναι διαφορετική! Στην Αθήνα θα το βρείτε από σήμερα (18/11) στις κάβες Cellier, που το εισάγουν, αλλά και σε κάποιες ακόμη, στην τιμή των € 7,75. Ετοιμάστε πάρτι υποδοχής!