Follow us

Έφτασε το Beaujolais Nouveau!

Μπορεί να μην είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα ενός εξαιρετικού μάρκετινγκ, αλλά, όπως και να ’χει, αυτή η παγκόσμια γιορτή με γεμίζει πάντα με αισιοδοξία.

Έφτασε το Beaujolais Nouveau!

Κατά παράδοση, λοιπόν, την τρίτη Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου –ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα– ξεκινούν από τα μικρά χωριά και τις πόλεις της περιοχής Beaujolais της Γαλλίας τα φρεσκο-εμφιαλωμένα Beaujolais Nouveau, για να φτάσουν τελικά στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Τα γαλλικά μπιστρό, μάλιστα, αναρτούν ταμπελίτσες που γράφουν: «Le Beaujolais Nouveau est arrive!» και ο κόσμος μαζεύεται για να γευτεί φρέσκια την καινούργια σοδειά ενός κρασιού ελαφριού, δροσερού, «εύκολου» για το καθημερινό τραπέζι, χωρίς δυνατότητες παλαίωσης. Ένας Γάλλος φίλος μού είχε περιγράψει ότι στις τοπικές κοινωνίες η γιορτή είναι τεράστια και το γλέντι τρελό. Ο Duboeuf είναι από τους σπουδαιότερους παραγωγούς της περιοχής (σε ποσότητα και ποιότητα) και η ετικέτα του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού κάθε χρόνο είναι διαφορετική! Στην Αθήνα θα το βρείτε από σήμερα (18/11) στις κάβες Cellier, που το εισάγουν, αλλά και σε κάποιες ακόμη, στην τιμή των € 7,75. Ετοιμάστε πάρτι υποδοχής!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.