Follow us

Πάρτε ποτήρι, τα μαθήματα αρχίζουν!

Απ’ ό,τι φαίνεται τα θρανία των γευσιγνωστικών «σχολείων» γίνονται μόδα, αν κρίνω από τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα καινούργιων χώρων που ανακοινώνονται.

Πάρτε ποτήρι, τα μαθήματα αρχίζουν!

Η πιο πρόσφατη άφιξη αφορά το Genius in Gastronomy, επικεφαλής του οποίου είναι ο Γιώργος Λούκας, γνωστός σομελιέ με διακρίσεις και μεγάλη εμπειρία. Τα θεματικά σεμινάρια που προτείνει διαρκούν από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Δεκέμβρη κι εστιάζουν στα κρασιά και τα ποτά, με μεγάλη ποικιλία θεμάτων που ξεκινούν από την «αλφαβήτα» και πηγαίνουν μέχρι το fun και το lifestyle. Έτσι, για να σας δώσω μια ενδεικτική θεματολογία, θα βρείτε από μια εισαγωγή στον κόσμο του κρασιού και στα μυστικά της γευσιγνωσίας μέχρι τις τεχνικές του Dry Martini (των νέων «πειραγμένων» κοκτέιλ του συμπεριλαμβανομένων) και τις χάρες του Cosmopolitan από το «Sex & the City». Οι προδιαγραφές θέλουν τα σεμινάρια πληροφοριακά, με γευσιγνωσίες 6-8 κρασιών κάθε φορά, αλλά ταυτοχρόνως φιλικά κι ευχάριστα. Πληροφορίες: Καστελίου 17, Γαλάτσι, 2121006520, e-mail: info@geniusingastronomy.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.