Follow us

Δοκιμάζοντας τα 7 πιο φτηνά γαλλικά κρασιά του Carrefour

Επιλέγοντας ως θέμα τη δοκιμασία των πιο φτηνών εισαγόμενων κρασιών του Carrefour έχεις την ελπίδα ότι ανάμεσα τους μπορούν να βρεθούν κάποιες ενδιαφέρουσες για την τιμή τους προτάσεις. Εταιρεία γαλλικών συμφερόντων, όπως είναι επόμενο προωθεί κατά κύριο λόγο κρασιά του γαλλικού αμπελώνα και φυσικό είναι να μπορεί να ελπίζεις σε μια προσεγμένη επιλογή για κάθε κατηγορία τιμών.

Δοκιμάζοντας τα 7 πιο φτηνά γαλλικά κρασιά του Carrefour

Παρά ταύτα τα αποτελέσματα της δοκιμής είναι άνισα με την απογοήτευση να κυριαρχεί και μόλις ένα καλό κρασί. Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο αν ληφθούν υπ’ όψιν και οι τιμές και τελικά η ελπίδα για προσεγμένες επιλογές και καλή σχέση ποιότητας προς τιμή δεν επιβεβαιώνεται. Όπως προκύπτει και από τις ανάλογες δοκιμές που έχουν ήδη δημοσιευθεί σε αυτή την κατηγορία τιμών η ποιότητα θυμίζει λίγο λαχείο. Χρειάζονται κάποιες δοκιμές για τον εντοπισμό των καλών ετικετών στις οποίες μάλλον θα πρέπει να παραμένετε πιστοί. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα κρασιά της δοκιμής.

FIN BOUQUET

Λευκό ξηρό επιτραπέζιο κρασί από ανάμειξη ευρωπαϊκών κρασιών άγνωστης ποικιλιακής σύνθεσης.
Παραγωγός : Δεν αναφέρεται, 1,76 €
Καφεκίτρινο. Άρωμα κρύου τσαγιού. Στόμα υδαρές και γρήγορο. Ένα «κρασί» που απλά θυμίζει ότι είναι κρασί.
59/100 (Ελλατωματικό)

BORDEAUX

Λευκό ξηρό κρασί Ονομασίας Προέλευσης Βordeaux από τις ποικιλίες Semillon και Sauvignon blanc.
Παραγωγός: Les petites caves, 3,50 €
Ανοιχτό κιτρινοπράσινο. Μεσαίας έντασης και καθαρά αρώματα, μπανάνας, φρέσκων λευκόσαρκων φρούτων και λουλουδιών ακακίας με αρκετή όμως αίσθηση θειώδους. Στόμα γεμάτο με καλή ισορροπία γλυκύτητας οξύτητας και μάλλον σύντομο.
79/100 (Ενδιαφέρον)

LA FRANCETTE - SAUVIGHON

Λευκό ξηρό επιτραπέζιο κρασί από την μεσογειακή Γαλλία από την ποικιλία Sauvignon.
Παραγωγός: Les Celliers de Terre de France, 2,87 €
Άνοιχτό κιτρινοπράσινο. Εντυπωσιακή απουσία αρωμάτων με εξαίρεση μία ελαφρά αίσθηση από χαμομήλι που δίνει μεσογειακό χαρακτήρα. Στόμα λεπτό με καλή ισορροπία και ελάχιστα αρώματα που προσπαθούν «να βγουν» βοηθούμενα από την θερμότητα του στόματος.
64/100 (Οριακά ανεκτό)

VIN DE PAYS DU GARD

Ερυθρό κρασί από την περιοχή Pays du Gard, της νότιας Γαλλίας, άγνωστης ακριβώς ποικιλιακής σύνθεσης.
Παραγωγός : Celliers de Champsbilloux, 2,78 €
Μεσαίου βάθους κόκκινο καφέ. Αδιόρατα και αδιάφορα αρώματα ξηρών φρούτων και καφέ. Στόμα με εντυπωσιακά λίγες αλλά αιχμηρές τανίνες που θυμίζει διάλυμα νερού και αλκοόλης.
63/100 (Οριακά ανεκτό)

LE PAS DU TEMPLIER 2010

Ερυθρό κρασί από την περιοχή ονομασίας προέλευσης Minervois που βρίσκεται στο Lanquedoc, στη μεσογειακή Γαλλία από τις ποικιλίες Carignan και Cinsault.
Παραγωγός: Les Celliers de Terre de France, 2,71 €
Βαθύ ερυθρό. Bοτανικά αρώματα με ελάχιστο κόκκινο φρούτο σε μεσαία ένταση αλλά και υποψία οξικού αιθυλεστρέρα, ένδειξη ελαφρά ξινισμένου κρασιού. Στόμα μεσαίου όγκου με φυτικής αίσθησης τανίνες και ικανοποιητική ισορροπία
65/100 (Οριακά ανεκτό)

COTES DU RHONE 2010

Ερυθρό κρασί, από την περιοχή ονομασίας προέλευσης Cotes du Rhone Γαλλία, και ποικιλιακή σύνθεση που δεν αναφέρεται.
Παραγωγός: Les petites caves,3,45 €
Κόκκινο βαθύ με ζωηρές αποχρώσεις. Χαμηλής έντασης αρώματα κόκκινου φρούτου δίχως άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στόμα μεσαίου όγκου που ξεκινά με γλυκύτητα και ισορροπεί. Τανίνες που το στεγνώνουν ελαφρά και μένουν στην επιγευση.
78/100 (Ενδιαφέρον)

BOURGOGNE GRAND ORDINAIRE

Κόκκινο κρασί από την ελάχιστα γνωστή ονομασία προέλευσης Bourgogne grand ordinaire Γαλλία και τις ποικιλίες Pinot Noir Gamay και Cesar.
Παραγωγός La Croix Carillan, 4,30 €
Μεσαίου βάθους ερυθρό με λίγο ιώδες. Κομψά και λεπτά αρώματα λουλουδιών γιασεμιού και πασχαλιάς με αίσθηση από κόκκινο φρούτο. Στόμα με πολύ λεπτό σώμα και σχετικά ενοχλητική οξύτητα που ντοπάρει τις κατά τα άλλα μετρημένες τανίνες. Ικανοποιητική αρωματική διάρκεια
80/100 (Καλό)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.