Follow us

E-Wining

«Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»… Σημειώστε στα bookmarks του υπολογιστή σας τις διευθύνσεις που θα σας φέρουν τις αγαπημένες σας ετικέτες από τα ράφια όλης της γης κατευθείαν στην πόρτα σας.

E-Wining

Θυμάμαι κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, τον αγαπημένο μου να ανεβαίνει αγκομαχώντας με το ασανσέρ στο σπίτι φορτωμένος με ασήκωτες σακούλες γεμάτες μπουκάλια μετά την εβδομαδιαία επίσκεψή του στην κάβα. Ή φίλους να επιστρέφουν από ταξίδια με βαλίτσες υπέρβαρες, γεμάτες «θησαυρούς» που είχαν βρει σε καλές τιμές και στους οποίους δεν είχαν καταφέρει να αντισταθούν. Κάποιοι μάλιστα, οι πιο πωρωμένοι, έφτιαξαν και σύλλογο, για να ταξιδεύουν όλοι μαζί προς αναζήτηση σπανίων ετικετών και –ίσως– να μοιράζονται και το βάρος… Όχι δεν έχω παντρευτεί τον Ορέστη Μακρή ούτε κάνω παρέα με τους Α.Α. Wine lovers είναι όλοι τους, όπως και πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτό το τεύχος, και γι’ αυτό η συγκεκριμένη εισαγωγή μού φάνηκε η προσήκουσα. Γιατί ξέρω πως έχετε περάσει όλοι από αυτή τη φάση τουλάχιστον μια φορά. Και πως η περιγραφή μιλάει στην καρδιά σας.

Αυτά λοιπόν, συνέβαιναν πριν. Προτού οι υπολογιστές μπουν στη ζωή μας και εγκατασταθούν για τα καλά και αρχίσουν να κάνουν τα δύσκολα εύκολα και τα εύκολα, ευκολότερα… Διότι τώρα, οι κάβες, και δεν μιλάω για τις κάβες της γειτονιάς, αλλά για τις κάβες όλου του κόσμου, είναι μοναχά ένα διπλό κλικ μακριά από την πόρτα μας. Χωρίς κουβάλημα, χωρίς περπάτημα, χωρίς έξοδα εισιτηρίων και χωρίς υπέρβαρο αποσκευών. Απλώς, με το πάτημα ενός κουμπιού. Όπως λέει και το σλόγκαν, «Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»… Έτσι, στο τεύχος αυτό το αφιερωμένο στο κρασί, εγώ αποφάσισα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Και το έκανα. Μπήκα στα bookmarks του καλού μου, ζήτησα βοήθεια και από κάποιους φίλους που αγαπάνε το κρασί όσο και εκείνος, και σας αποκαλύπτω, αποκλειστικά, τις διευθύνσεις που θα σας φέρουν τις αγαπημένες σας ετικέτες από τα ράφια όλης της γης κατευθείαν στην πόρτα σας.

www.wine-searcher.com

Εδώ τα πράγματα είναι απλά… Πληρώνετε μια ετήσια συνδρομή της τάξεως των $ 30 και το μόνο που έχετε να κάνετε στη συνέχεια είναι να συμπληρώσετε στα πεδία το όνομα του κρασιού που ψάχνετε και τη χρονιά που θέλετε. Το site θα σας βγάλει στα αποτελέσματα όλους τους εμπόρους στον κόσμο που διαθέτουν το συγκεκριμένο κρασί και εσείς μετά θα πρέπει να αποφασίσετε από πού θα το αγοράσετε. Στο ίδιο site θα βρείτε επίσης και συμβουλές για επενδύσεις στο χώρο της οινοποιίας, βαθμολογίες κρασιών, οδηγίες για τη συντήρησή τους και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

www.1855.com

To 1855, λέει, ήταν η χρονιά που έγινε η κατάταξη των κρασιών του Bordeaux. Αν όμως θεωρήσετε, λόγω ονόματος, πως το συγκεκριμένο site ασχολείται μόνο με αυτά θα κάνετε λάθος. Έχει φυσικά μια μεγάλη ποικιλία, ίσως τη μεγαλύτερη online, αλλά έχει κρασιά από όλο τον κόσμο και μάλιστα, αν τα κρασιά που θα παραγγείλετε υπάρχουν ήδη στις αποθήκες της εταιρείας, σας εγγυάται παράδοση μέσα σε 48 ώρες. Επίσης, την ημέρα που το επισκέφτηκα, είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά με 6 κρασιά από όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα τα: Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2005, P,talos del Bierzo 2005, The Mona Lisa’s Chianti 2005, The Stump Jump Shiraz/Grenache 2005, Catena Zapata Alamos Chardonnay 2005 και Clos de los Siete 2005 by Michel Rolland στην τιμή των € 58, 90.

www.lavinia.fr

Εδώ θα βρείτε επίσης μια μεγάλη ποικιλία κρασιών, τόσο από τη Γαλλία όσο και από όλον τον κόσμο, όπως και βιβλία και αξεσουάρ που έχουν να κάνουν με το κρασί. Υπάρχουν επιλογές βάσει τιμής, όπως ας πούμε με λιγότερο από € 10, βιολογικά κρασιά, καινούριες ετικέτες, αλλά και ένα club avantage για μέλη, το οποίο προσφέρει με μια συνδρομή € 15 συμμετοχή σε γευσιγνωσίες και εκπτώσεις.

www.wineshop.gr

Ένα site απολύτως ελληνικό. Στο οποίο φυσικά θα βρείτε ελληνικά κρασιά, αλλά όχι μόνο. Εδώ μπορείτε να παραγγείλετε και ξένες ετικέτες, ποτήρια Riedel και Spiegelau, αξεσουάρ και καράφες – και να βγείτε και κερδισμένοι. Το wineshop.gr υπολογίζει τα προϊόντα που ψωνίζετε και τα αποθηκεύει στον προσωπικό σας λογαριασμό στο www.wineshop.gr, και στην επιλογή «your account». Την πρώτη φορά που το σύνολο όλων των αγορών σας φτάσει τα € 440,21 κερδίζετε την ηλεκτρονική κάρτα μέλους
wineshop.gr. και wine-points, η οποία σας παρέχει αμέσως εκπτωτική επιταγή αξίας € 14,67, η οποία και κατατίθεται αυτόματα στο λογαριασμό σας στο wineshop.gr. Την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε από το wineshop.gr μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εκπτωτική επιταγή ώστε το ποσό να αφαιρεθεί αυτόματα. Καλό, ε;

www.thegreekwine.com

Όπως το λέει και το όνομά του, το συγκεκριμένο site ασχολείται μόνο με τον ελληνικό αμπελώνα. Μέσα στις προτάσεις του θα βρείτε και κρασιά που δεν ξέρατε καν ότι υπήρχαν, αλλά θα μπορέσετε να επισκεφτείτε και fora για το ελληνικό κρασί, να δείτε τι ειδικά περιοδικά κυκλοφορούν στην αγορά, να πάρετε μέρος σε δημοπρασίες, να πληροφορηθείτε τι εκθέσεις γίνονται, πού και πότε, να διαβάσετε στατιστικές και πληροφορίες για τις ποικιλίες του ελληνικού κρασιού και τις περιοχές στις οποίες καλλιεργούνται. Και, φυσικά, να παραγγείλετε τα αγαπημένα σας κρασιά…

www.greekwine.gr

Άλλο ένα ελληνικό site που ασχολείται αποκλειστικά με το ελληνικό κρασί. Εδώ, εκτός από τα κρασιά που μπορείτε να παραγγείλετε και μια λίστα με όλους τους Έλληνες παραγωγούς, θα βρείτε και θα κατεβάσετε χρήσιμα προγράμματα της Vinot, για την αποθήκευση, τη συντήρηση των κρασιών και την οργάνωση της κάβας σας, όπως και ένα άλλο πρόγραμμα που ονομάζεται «Personal Wine Curator» και σας βοηθάει να εντοπίζετε και να αγοράζετε τα κρασιά της αρεσκείας σας.

Τελειώνοντας, να πούμε τα αυτονόητα. Πως, όπως σε όλα τα κανονικά μαγαζιά του κόσμου, έτσι και στο Internet οι τιμές μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα, πράγμα που κάνει και την όλη ιστορία πιο ενδιαφέρουσα, μια που με λίγο ψάξιμο μπορείτε να ανακαλύψετε ευκαιρίες. Επίσης, πως πρέπει να φροντίζετε να διασφαλίζετε τις συναλλαγές σας και να ψωνίζετε από μεγάλα μαγαζιά και όχι από ιδιώτες. Τέλος, να σας πω ότι στο e-bay, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα του κόσμου, γίνονται συχνά δημοπρασίες κρασιών και αξίζει τον κόπο να έχετε το νου σας. Η διεύθυνση είναι www.e-bay.com και αν δεν πετύχετε καλό κρασί υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πέσετε πάνω στο ολοκαίνουριο i-Phone ή σε κάποιο συλλεκτικό ζευγάρι παπούτσια…

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.