Follow us

Barolo (Γευσιγνωσία)

Barolo (Γευσιγνωσία)

Gianni Gagliardo Serre Barolo 2004
Αρκετά βαθύ κόκκινο με κεραμιδί αποχρώσεις. Καθαρά αρώματα καρύδας, ώριμα μούρα, κόκκινα φρούτα, κατράμι, δέρμα και γλυκόριζα συνθέτουν ένα εξαιρετικό δείγμα της ποικιλίας. Στόμα γλυκόπιοτο, με δομή και οξύτητα που το στηρίζει αφήνοντάς το σιροπιαστό. Ταννίνες που του δίνουν σώμα αριστοτεχνικά, χωρίς να γίνονται αντιληπτές. (Aμφίων, 210 7222522)
Βαθμολογία: 93/100

Michele Chiarlo Βarolo 2004 Cerequio
Χρώμα μεσαίου βάθους κόκκινο κεραμιδί. Αρώματα σιροπιού από καπνιστό καρυδάκι γλυκό, κόκκινο φρούτο δαμάσκηνου και γλυκά μπαχαρικά, αρώματα, μελάσας, μελανιού και πίσσας. Στόμα με γλύκα από το άφθονο αλκοόλ, πλούσιο, με ωραίες ταννίνες και οξύτητα, σε ένα σύνολο που διαθέτει μεγάλη διάρκεια. (Santa Maura, 210 7621984)
Βαθμολογία: 91,50/100

Gianni Gagliardo Barolo 1997 Riserva
Πυκνό κόκκινο με άφθονο κεραμιδί. Αρώματα καφέ και σοκολάτας σε πρώτο πλάνο το κάνουν έντονα εξελιγμένο. Ακολουθούν ξερά φρούτα, γλυκόριζα, πίσσα, νότες από ντομάτα, καραμέλα. Στόμα με εξαιρετική δομή, οξύτητα σφριγηλή και τις ταννίνες να έχουν αρχίσει να υποκύπτουν με το χρόνο, αφήνοντας το στόμα ελαφρά ακάλυπτο. (Aμφίων)
Βαθμολογία: 89,75/100

Tebavio Barolo 2003
Σκούρο κόκκινο με αρκετό κεραμιδί. Αρώματα μαρμελάδας βατόμουρου και ξερών φρούτων, ανθώδη φυτικότητα, κανέλα και μοσχοκάρυδο, ξηρό σύκο και πίσσα στο φόντο. Στόμα στρωτό και μαλακό, με ισχυρή οξύτητα να του δίνει ζωντάνια και δύναμη, με ταννίνες γευστικού εύρους από μαλακές μέχρι και αιχμηρές, να του δίνουν σάρκα. (Non Solo Vivo, 210 6755940)
Βαθμολογία: 89,75/100

Gaja Dagromis Barolo 2003
Μεσαίου βάθους κόκκινο με λίγο κεραμιδί. Ώριμα αρώματα ζαχαρωμένων κόκκινων φρούτων, εμφανής άσφαλτος, δέρμα, μπαχαρικά, κανέλα και γαρίφαλο και όμορφη φυτικότητα φτέρης. Πληθωρικό στόμα, με γλύκα και φωτεινή οξύτητα που του χαρίζει ισορροπία, και δυνατές ταννίνες που θέλουν χρόνο. (ΓΕΝΚΑ Εμπορική, 210 5278500)
Βαθμολογία: 88,75/100

Pio Cesare Βarolo 2005
Χρώμα εξελιγμένο προς το κεραμιδί. Αρώματα που, αντίθετα με ό,τι δείχνει το χρώμα του, έχουν φρεσκάδα κόκκινου φρούτου, καπνιστό ξύλο και ωραία αίσθηση πίσσας και λουλουδιών (ροδοπέταλα). Στόμα πλούσιο, με κομψές και δυνατές ταννίνες που του δίνουν μέλλον και διάρκεια. (Aίολος, 210 9887341)
Βαθμολογία: 88, 25/100

Suoi Barolo 2004
Αρκετά ανοιχτό κόκκινο χρώμα με κεραμιδί αποχρώσεις. Φίνα αρώματα σανταλόξυλου, ξερών φρούτων, δαμάσκηνου, και την αίσθηση της πίσσας να ακολουθεί· ελαφρά βοτανική αίσθηση φύλλων δάφνης. Στόμα γεμάτο και μεστό, με ζωηρή οξύτητα και κομψές ταννίνες που φέρνουν το κρασί στα όρια του μαλακού. (Αμφίων, 210 7222522)
Βαθμολογία: 88/100

Balbi Soprani Barolo 2004
Αρκετά βαθύ κόκκινο με λίγο πορτοκαλί. Αρώματα κόκκινων ζαχαρωμένων φρούτων, πίσσα και νότες τριαντάφυλλου, ξεροί καρποί, ξερό σύκο, καρύδι, φουντούκι και σοκολάτα γάλακτος. Στόμα γεμάτο, με γλυκιά αρχή, ισχυρές ταννίνες και άφθονη οξύτητα, σφιχτοδεμένο, που θέλει χρόνο για να ξεδιπλωθεί. (Χάλαρης, 210 4935000)
Βαθμολογία: 87/100

Ceretto Barolo Zonchera 2004
Χρώμα μεσαίας έντασης με αρκετές κεραμιδί αποχρώσεις. Έντονα αρώματα φραγκοστάφυλου με μπαχαρικές νότες γαρίφαλου, σοκολάτας και φευγαλέα αίσθηση από άσφαλτο. Στόμα γεμάτο, με αρκετή οξύτητα σ’ ένα υπέρ εξελιγμένο σύνολο με σχετικά αιχμηρό τελείωμα εξαιτίας των ταννινών, που χάνουν το στόχο τους. (Αίολος, 210 9887341)
Βαθμολογία: 85,75/100

Bava Barolo 2003
Χρώμα αρκετά βαθύ κόκκινο με κεραμιδί αποχρώσεις. Έντονα αρώματα ζαχαρωμένων φρούτων, γλυκά μπαχαρικά, αίσθηση σοκολάτας και ελαφρά αίσθηση οξείδωσης. Στόμα αρκετά γεμάτο, άφθονη οξύτητα και δυνατές ταννίνες που το στηρίζουν, αλλά δεν δείχνουν ότι έχουν την τάση να εξελιχτούν περισσότερο. (Oινόκοσμος, 210 9212205)
Βαθμολογία: 85,25/100

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.