Γεροντόκλημα Βερτζαμί 2003, Αντωνόπουλος
Βαθύ κόκκινο. Αρώματα από τα οποία προεξέχει το καλά καμένο βαρέλι και ακολουθούν αρώματα μούρου, μελανιού και μελιού σε παστέλι, υποψία λουλουδιών, ψημένων ξηρών καρπών και σοκολάτας. Στόμα γλυκό και ογκώδες με ακτινοβόλες στιβαρές ταννίνες, που μόλις αποφεύγουν την αγριάδα. (Χάλαρης, 210 4935000)
Βαθμολογία: 90,33/100
Μαυροτράγανο 2007, Σιγάλας
Μεσαίου βάθους ερυθρό. Αρώματα γλυκών ώριμων φρούτων (δαμάσκηνο), κακάο σοκολάτας και μπαχαρικών (πιπέρι), έντονος αλλά ευγενικός βοτανικός χαρακτήρας. Στόμα σαρκώδες, γεμάτο και ζαχαρωμένο, με τη βοτανικότητα να δίνει ψευδοψυκτική αίσθηση· ταννίνες φρουτένιες, νόστιμες, αλλά αρκετά ρουστίκ. (Καρούλιας, 210 8141801)
Βαθμολογία: 87,66/100
Tempranillo 2006, Παυλίδης
Σκούρο κόκκινο. Αρώματα που ξεκινούν με πράσινο και βοτανικό χαρακτήρα, μαύρα κεράσια και βύσσινα που ακολουθούνται από αρώματα της αντίθετης πλευράς, ψημένου κάστανου, σοκολάτας, βανιλάτου βαρελιού. Στόμα πλούσιο με έντονη γλύκα και άφθονο φρούτο, στρογγυλές ταννίνες που το κάνουν σαρκώδες. (Ιντερβίνο, 210 2852903-8)
Βαθμολογία: 87,33/100
Λυρικός 2004 Petit Verdot, Παπαϊωάννου
Βαθύ ερυθρό. Πληθωρικά αρώματα σύκου σε πρώτο πλάνο, βανίλιας σοκολάτας και ξύλου, σιρόπια καραμελωμένου μαύρου φρούτου, βύσσινο, δαμάσκηνο και κέδρος, σε ένα ευγενές σύνολο. Στόμα πολύ πλούσιο, με γλύκα που μένει μέχρι το τέλος, παρά τη δροσιστική οξύτητα, και με ταννίνες που μουδιάζουν ελαφρά το στόμα. (Ιντερβίνο)
Βαθμολογία: 87/100
Mavri Koudoura 2007, Κτήμα Αβαντίς
Βαθύ ερυθρό. Πυκνά αρώματα ζαχαρωμένων κόκκινων φρούτων, ελαφριά αίσθηση βοτανικότητας και λουλουδιών, βανίλιας και λιβανιού. Στόμα πληθωρικό, με γλύ­κα, αλλά και τραχιές ταννίνες που του δίνουν προσωπικότητα και που προσπαθούν να προσγειώσουν το φρούτο. (Ανθίδης, 210 6613920)
Βαθμολογία: 85/100
Nostos Grenache 2007, Μανουσάκης
Αρκετά ανοιχτό κόκκινο. Αρώματα τριαντάφυλλου, βανί­λιας και κακάο, κόκκινων φρούτων, ξύλου και κανέλας. Στόμα πλούσιο και γλυκό από το αλκοόλ, με στιβαρές, καλοδομημένες ταννίνες, που μένουν αισθητές και στην επίγευση. (Ανθίδης, Οινοτράπεζα, 210 9859920)
Βαθμολογία: 84/100
Alpha Οne 2006, Τannat, Κτήμα Άλφα
Σκούρο κόκκινο με ιώδεις αποχρώσεις. Έντονα και τονισμένα αρώματα κόκκινου φρούτου, μελάνι και κέδρος να σηματοδοτεί τη βοτανική του πλευρά. Στόμα με γλύκα, γεμάτο, με επίσης τονισμένες ταννίνες που κάνουν έντονη την παρουσία τους μέχρι το τέλος. (Χάλαρης, Ανθίδης)
Βαθμολογία: 83,33/100
Pinot Νoir 2007, Κτήμα Άλφα
Αρκετά ανοιχτό κόκκινο, με κάποιες ιώδεις αποχρώσεις. Αρώματα φρούτων αλλά και λουλουδιών, βοτανικά αλλά και σοκολάτας. Στόμα σχετικά λεπτό, ισορροπημένο, νόστιμο, με καλής ποιότητας ταννίνες, με γλύκα και ταυτόχρονα ικανοποιητική οξύτητα. (Χάλαρης, Ανθίδης)
Βαθμολογία: 83/100
Rossiu di Munte 2006, Pinot Νoir, Κατώγι Αβέρωφ
Αρκετά ανοιχτό κόκκινο. Αρώματα ώριμων φρούτων, μαρμελάδας, με αίσθηση μπαχαρικών. Στόμα μεσαίου όγκου, με λιγοστές αλλά αρκετά αισθητές ταννίνες που του δίνουν ελαφριά στυφάδα αλλά και νοστιμιά. (Καρούλιας)
Βαθμολογία: 82,33/100
Ελιά Refosco 2007, Καραβιτάκης
Μεσαίου βάθους ερυθρό. Αρώματα καπνού από τζάκι, πιο πίσω το κόκκινο ζαχαρωμένο φρούτο με κανέλα, και αρκετά έντονη αίσθηση μανιταριού. Στόμα αρκετά πλούσιο, γλυκόπιοτο, με ωραίες στρογγυλές τανίνες. (Xάλαρης)
Βαθμολογία: 82,33/100