Follow us

Chianti (Γευσιγνωσία)

Chianti (Γευσιγνωσία)

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico 2005
Σκούρο κόκκινο, με κεραμιδί αποχρώσεις. Αρώματα βιολέτας και σοκολάτας, σταφίδας και μαρμελάδας δαμάσκηνου, νότες καπνού με γήινο και ορυκτό φόντο, σε ένα σύνθετο και έξοχα αρμονικό σύνολο. Στόμα πλούσιο όχι παχύ, πολύ αρμονικό, με ωραία οξύτητα και ταννίνες. Εξαιρετική επίγευση. (Aμφίων, 210 7222522)
Βαθμολογία: 91/100

Μarchese Αntinori Chianti Classico Riserva 2005
Βαθύ ερυθρό. Εκφραστικά αρώματα βιολέτας, πιπεράτου φρούτου, κέδρου στο στιλ Cabernet, βανίλιας, γραφίτη, καπνού. Στόμα πλούσιο, πληθωρικό, έξω από τα μέτρα της περιοχής, με έξοχη δομή, οξύτητα που το ζωντανεύει, ταννίνες στα όρια του στυφού: η επίγευση αφήνει μόνο την ευχάριστη πλευρά τους. (ΓΕΝΚΑ Εμπορική)
Βαθμολογία: 89,25/100

Castellare di Castellina Vigna il Poggiale Chianti Classico Riserva 2004
Βαθύ ερυθρό. Αρώματα σύνθετα που ξεκινούν με φυτικότητα βιολέτας, κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα. Ωριμότητα σταφίδας, αισθητό καπνιστό ξύλο, πιπεράτη αίσθηση και νότες μανιταριών και ζωικές. Στόμα γεμάτο, με ωραίες ταννίνες, εξαιρετική οξύτητα, που κυριαρχεί στην επίγευση. (Αίολος, 210 9887341)
Βαθμολογία: 87,75/100

Castello di Fonterutoli Chianti Classico 2005, Mazzei
Σκούρο κόκκινο. Αρώματα πυκνά από μαύρο κεράσι και κέδρο να δίνει τη βοτανική πλευρά, πιπέρι, βιολέτα και δέρμα, σε μια μοντέρνα συμπαγή μύτη. Πλούσιο και σφιχτοδεμένο, με ζωηρή οξύτητα και πλούσιες ταννίνες που ξεφεύγουν όπως και στοιχεία της μύτης από την τυπική εικόνα. (Οινόκοσμος)
Βαθμολογία: 87,50/100

Passonero Chianti Classico 2005, Sensi
Μεσαίας έντασης ερυθρό, με κεραμιδί αποχρώσεις. Εξελιγμένη μύτη με μαρμελάδα δαμάσκηνο, σύκο και ευγενική γήινη και δερμάτινη αίσθηση, παρουσία λουλουδιών. Στόμα με ικανοποιητικό όγκο, ταννίνες που «ακούγονται», τονισμένη οξύτητα. Η ελαφρά αίσθηση πίκρας συνεισφέρει στη νοστιμάδα. (Xάλαρης, 210 4935000)
Βαθμολογία: 87/100

Fonterutoli Chianti Classico 2006, Mazzei
Βαθύ ερυθρό. Αρώματα λουλουδιών φρούτου, όπως κεράσι και δαμάσκηνο, μελανιού, με πράσινο πιπέρι και ελαφρά ζωικές νότες. Στόμα μεσαίου όγκου, με νόστιμες ταννίνες βουτηγμένες στο φρούτο και ζωηρή οξύτητα σε ένα σφριγηλό σύνολο. (Οινόκοσμος, 210 9212205)
Βαθμολογία: 86/100

Rocca di Castagnoli Chianti Classico 2005
Αρκετά βαθύ και λίγο κεραμιδί. Αρώματα μελιού, κόκκινου φρούτου, γλυκού βύσσινου· νύξεις λουλουδιών, πικραμύγδαλο και μπαχαρικά (πιπέρι). Στόμα με ικανοποιητικό πλούσιο όγκο, στρογγυλό, με καλές ταννίνες και την αναμενόμενη οξύτητα να τσιμπάει ελαφρά. (Οινωδία του Sommelier, 210 6535990)
Βαθμολογία: 85,50/100

Castello di Farnetella Colli Senesi Chianti 2007
Αρκετά ανοιχτό και νεανικό. Φρέσκα αρώματα κόκκινου φρούτου, νότες βιολέτας και κανέλας. Στόμα με γλυκιά αρχή, αρκετά γεμάτο και μαλακό, με ταννίνες που δεν προεξέχουν, ευχάριστα πιπεράτη και ζωντανή οξύτητα σε ένα κομψό σύνολο. (Ιντερβίνο, 210 2852903-8)
Βαθμολογία: 84,75/100

Αntinori Peppoli Chianti Classico 2007
Ικανοποιητικά βαθύ ερυθρό, με σημάδια νεό­τητας. Αρκετά πυκνή και νεανική μύτη, με άφθονο φρούτο στη βοτανική μεριά του κερασιού και του κέδρου. Γεμάτο, με σώμα και αλκοόλ που υποστηρίζουν τις ελαφρά τραχιές ταννίνες και την τονισμένη οξύτητα. (ΓΕΝΚΑ Εμπορική, 210 5278601)
Βαθμολογία: 84,75/100

Felsina Rancia Berardenga Chianti Classico Riserva 2000
Μεσαίου βάθους ερυθρό, με άφθονο κεραμιδί. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, κάστανου, και ζωικές νότες σε ένα πολύ εξελιγμένο σύνολο. Στόμα με την οξύτητα να μην υποστηρίζεται αρκετά από τα υπόλοιπα στοιχεία, που δείχνουν ότι χάνουν τη μάχη με το χρόνο. (Ιντερβίνο)
Βαθμολογία: 85,50/100

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.