Follow us

Απλές Νεμέες (Γευσιγνωσία)

Απλές Νεμέες (Γευσιγνωσία)


Νεμέα 2007, Λαντίδης
Βαθύ λαμπερό, με ιώδεις αποχρώσεις. Τυπική νεανική μύτη με αρώματα κερασιού, μούρου, γαρίφαλου και μελάνια φρούτων. Στόμα γεμάτο, σαρκώδες, με οξύτητα που το ισορροπεί, καλή δόση τανινών που θα τις ωφελήσει η παλαίωση. (Κτήμα Λαντίδη, 210 6544905)

Νεμέα 2008, Αϊβαλής
Βαθύ λαμπερό. Αρώματα φρούτων φραγκοστάφυλου, μελανιού και φυτικότητα κέδρου έξω από το τυπικό της ποικιλίας. Στόμα γεμάτο, με γλύκα αλκοόλης, ικανή οξύτητα και στιβαρές τανίνες, σφιχτοδεμένο και σοβαρό, με ωραία επίγευση. (ΓΕΝΚΑ Εμπορική, 210 5278500)

Κτήμα Παπαϊωάννου Νεμέα 2006
Ανοιχτό με κεραμιδί αποχρώσεις. Αρώματα καφέ, ξερών φρούτων, μαρμελάδας κερασιών και μπαχαρικών, σε ένα παλαιού στιλ, πολύ εξελιγμένο, σύνολο. Στόμα γεμά­το, γλυκό και μαλακό, με στρογγυλές τανίνες, αλλά και οξύτητα που χαρίζει ζωντάνια. (Ιντερβίνο, 210 2852903-8)

Κτήμα Σπυρόπουλου Νεμέα 2007
Αρκετά βαθύ, με ιώδεις αποχρώσεις. Καθαρά, απλά και έντονα αρώματα βυσσινάδας. Στόμα γεμάτο, με ικανοποιητικό όγκο, οξύτητα που αργεί να εμφανιστεί χωρίς να ενοχλήσει τις στρωτές και μετρημένες τανίνες του. (Β. Σ. Καρούλιας, 210 8141801)

Αμπελώνας Ζαχαριά Νεμέα 2007
Αρκετά βαθύ και νεανικό χρώμα. Αρώματα καθαρά κερασιού, βανίλιας και καφέ. Στόμα ελαφρύ, με αισθητές τανίνες και ζωηρή οξύτητα, ωραίο φρούτο και ικανοποιητική επίγευση. (Αμπελώνες Ζαχαριά, 27460 22667)

Αγιωργίτικο 2007, Στροφιλιά
Βαθύ, με ιώδεις αποχρώσεις. Αρώματα κερασιού και φυτικότητα μούρου, νότες κέδρου και κανέλας. Στόμα μεσαίου όγκου με πιπεράτη δροσερή οξύτητα και ελαφριά πίκρα στο τελείωμα. (Β. Σ. Καρούλιας)

Άργιλος Γη Νεμέα 2007, Χαρλαύτης
Μεσαίου βάθους. Αρώματα με ανθώδεις νότες ροδοπέταλου και μελάνια φρούτων. Στόμα αρκετά γεμάτο με λίγες, αλλά καλής ποιό­τητας, τανίνες και φρούτο που ακολουθεί φανερά και στην επίγευση. (Ν. Χαρλαύτης, 210 6219374)

Νεμέα Δρυόπη 2006
Αρκετά ανοιχτό και νεανικό. Αρώματα ζαχαρωμένου φρούτου, κερασιού, αλλά και βοτανικά που θυμίζουν γεράνι και φύλλα δάφνης. Στόμα όχι πολύ γεμάτο, με αποτέλεσμα οι σχετικά έντονες τανίνες να το κάνουν ελαφρώς τραχύ. (Ανθίδης, 210 6613920)

Νεμέα 2007 Συν/σμός Νεμέας
Αρκετά βαθύ και νεανικό. Τυπικά αρώματα με αίσθηση κερασιού, βανίλιας και νότες καφέ. Στόμα μεσαίου όγκου με μαλακές και λιγοστές τανίνες, καλή ισορροπία και βανιλάτη επίγευση. (Συν/σμός Νεμέας, 27460 23059)

Κτήμα Παλυβού Νεμέα 2006
Βαθύ. Αρώματα καθαρά κόκκινων φρούτων, κερασιού και μούρου, με αρκετές βοτανικές νότες. Στόμα με ικανοποιητικό όγκο, αρκετά τονισμένη οξύτητα και μαλακές τανίνες. (Ανθίδης)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.