Follow us

Kόκκινα bordeaux από 15 έως 30 ευρώ

Μπορεί το Bordeaux να έχει το όνομα, αλλά τη χάρη για να την απολαύσεις, πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ. Μέσα από το χάος των Bordeaux ξεχωρίσαμε ορισμένα όχι απλώς καλοφτιαγμένα και «τίμια, αλλά πραγματικά πολύ καλά κρασιά – όχι τα βαρυσήμαντα άρα «επετειακά» crus, αλλά φιάλες που θα ανοίξετε ελαφρά τη καρδία...

Kόκκινα bordeaux από 15 έως 30 ευρώ

Chateau Vieux Prezat 2003 Medoc

Αρκετά βαθύ ερυθρό. Αρώματα ζαχαρωμένων φρούτων με μεσογειακή θερμότητα, αλλά και άγουρες νότες κέδρου και μελανιού, πιπέρι, δέρμα και μαύρη σοκολάτα. Στόμα εξαιρετικά γλυκόπιοτο, με άψογα ενσωματωμένη οξύτητα φρουτώδεις ταννίνες και μεγάλη επίγευση. (Les Connaiseurs, 210 7239195)
Βαθμολογία: 86,50/100

Chateau Baret 2003 Pessac-Leognan

Βαθύ ερυθρό. Αρώματα φρεσκοκομμένων μικρών κόκκινων φρούτων, καπνός, γλυκά μπαχαρικά και κέδρος, σε ένα σύνολο λίγο κλειστό ακόμη, που θέλει χρόνο για να ανοίξει. Γλυκόπιοτη αρχή, ικανοποιητικό όγκο, οξύτητα που το ελαφραίνει και όμορφες μαλακές ταννίνες, άψογα δεμένες με το πυκνό φρούτο. (Qualit,, 210 6427728)
Βαθμολογία: 87,25/100

Chateau du Courlat 2001 Lussac-Saint Emilion

Μαυροκόκκινο. Έντονα φρουτώδες, με αρώματα φραγκοστάφυλου, βύσσινου, και βοτανικά. Μελάνι, φανερή παρουσία κέδρου και πιπεριού. Στόμα πλούσιο, δυναμικό, νόστιμο και καλά ισορροπημένο με μαλακές ταννίνες, με άφθονο φρούτο σε ένα κομψό σύνολο. (Aίολος, 210 9887341)
Βαθμολογία: 85,75/100

Chateau le Castelot 2004 Saint Emilion

Kόκκινα bordeaux από 15 έως 30 ευρώ

Σκούρο κόκκινο. Πυκνή, αλλά και ταυτόχρονα κλειστή μύτη από μαύρο φρούτο, φραγκοστάφυλο, πιπέρι, δέρμα και καπνό, σε ένα κομψό σύνολο. Στόμα καλοδομημένο, ισχυρό, με σφριγηλές ταννίνες, οι οποίες θέλουν, όπως και η μύτη, χρόνο για να ξεδιπλωθούν. (Santa Maura, 210 7621984)
Βαθμολογία: 84,25/100

Chateau le Carillon 2004 Pomerol

Μεσαίου βάθους ερυθρό. Έντονο και σύνθετο άρωμα φραγκοστάφυλου, δαμασκηνόπαστας, κέδρου, σοκολάτας. μπαχαρικά, και άφθονο πιπέρι. Στόμα καλοδομημένο, κλασικά αυστηρό, με γερές νεανικές ταννίνες, φανερή οξύτητα και τονισμένο το φρούτο. (Deals, 210 2321212-3)
Βαθμολογία: 84/100

Chateau Tronquoy-Lalande 2002 Saint Estephe

Βαθύ ερυθρό. Πυκνή, πιπεράτη μύτη, με δέρμα, καπνό ξύλου, τα οποία δεν του στερούν την κομψότητα. Ισοδύναμη ποσότητα φρούτου και μαρμέλαδας φραγκοστάφυλου. Στόμα καλοδομημένο, με αισθητές, καλής ποιότητας ταννίνες και κάπως τονισμένη οξύτητα, σε ένα σύνολο που θέλει χρόνο. (ΓΕΝΚΑ Εμπορική, 210 5287500)
Βαθμολογία: 83,75/100

Chateau la Rose Pourret 2000 Saint Emilion

Αρκετά βαθύ, με κεραμιδί αποχρώσεις. Εξελιγμένη μύτη μαρμελάδας, σοκολάτας, γλυκών μπαχαρικών, ξερού δαμάσκηνου και πικραμύγδαλου. Στόμα γλυκόπιοτο, μαλακό και γεμάτο, με ταννίνες που ο χρόνος έχει στρογγυλέψει ικανοποιητικά. (Deals)
Βαθμολογία: 83,25/100

Chateau le Crock 2001 Saint Estephe

Ερυθρό μεσαίου βάθους. Εξελιγμένα αρώματα κόκκινων ξερών φρούτων, καπνού, κέδρου δέρματος, πιπεριού και σοκολάτας. Στόμα γεμάτο, με αυστηρές, λίγο στεγνές ταννίνες και οξύτητα που το ελαφραίνει. (Αίολος)
Βαθμολογία: 82,50/100

Chateau de Malleret 2002 Haut-Medoc

Αρκετά βαθύ κόκκινο. Αρώματα κέδρου, πικραμύγδαλου και σοκολάτας μπίτερ, με εμφανές το ξύλο του βαρελιού και κάποιες ζωικές νότες. Στόμα γεμάτο, με λίγο σκληρές ακόμη ταννίνες και ελαφρά τονισμένη, ξεκρέμαστη, οξύτητα. (Οινόκοσμος, 210 9212205)
Βαθμολογία: 82,25/100

Sarget de Gruaud-Larose 2004 Saint Julien

Βαθύ κόκκινο με ιώδεις αποχρώσεις. Μύτη ελκυστική, με αρώματα μαρμελάδας, πικάντικα μπαχαρικά και πιπεράτες νότες. Στόμα μεσαίου όγκου, με στιβαρές ταννίνες, αλλά και ελαφρώς μεταλλική αίσθηση. (Λ. Δ. Χατζημιχάλης ΑΕ, 210 8076705)
Βαθμολογία: 81,25/100

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.