Follow us

Τιρμπουσόν: Crash Test

Όλα ανοίγουν την «πόρτα» του παραδείσου. Όμως, πόσο κομψά είναι, πόσο γρήγορα, πόσο αποτελεσματικά; Crash test, and the Win(n)er is...

Τιρμπουσόν: Crash Test

Τoy Sommelier

Εμφάνιση: Μεταλλικό, «αεροδυναμικό», βολικό και συμπαθητικό.
Διαδικασία: Βιδώνετε το σπιράλ στο φελλό, χωρίς να τον διαπεράσετε. Στερεώνετε το ελεύθερο μεταλλικό στέλεχος στο στόμιο του μπουκαλιού, και τραβάτε.
Ευκολία + αποτελεσματικότητα: Αρκετά εύκολο στη χρήση, χρειάζεται όμως προσοχή, προκειμένου να βιδώσει το σπιράλ στο κέντρο (δεν υπάρχει «οδηγός», όπως στα άλλα). Ωστόσο ανοίγει τα πάντα και είναι το πιο αποτελεσματικό από όλα.
Κομψότητα ανοίγματος: Σας επιτρέπει να ανοίξετε το κρασί σαν επαγγελματίας, και αυτό είναι ωραίο, έτσι;
Χρόνος δράσης: 15"
Αξιολόγηση: 4/5

Scewpull

Τιρμπουσόν: Crash Test

Εμφάνιση: Ωραία γραμμή. Από πλαστικό μεν, αλλά στη σειρά υπάρχουν κάτι πολύ ωραίες, ποπ εκδοχές, σε διάφανα ελεκτρίκ χρώματα.
Διαδικασία: Βιδώνουμε το σπιράλ του τιρμπουσόν στο φελλό και συνεχίζουμε έως ότου βγει.
Ευκολία + αποτελεσματικότητα: Πανεύκολο στη χρήση και υπερ-αποτελεσματικό, αρκεί ο φελλός να μην είναι υπερβολικά σφηνωμένος. Στους παλιούς φελλούς δεν συμπεριφέρεται με αβρότητα.
Κομψότητα ανοίγματος: Κάτι τόσο εύκολο και τόσο καθημερινό δύσκολα μαγεύει ως κίνηση τους ομοτράπεζους στη γιορτή.
Χρόνος δράσης: 10"
Αξιολόγηση: 4/5

To «Ανθρωπάκι»

Εμφάνιση: Στιβαρό, βαρύ, ένα τιρμπουσόν «caterpillar». Μοιάζει σχεδόν απειλητικό για το μπουκάλι. Μην φοβάστε, υπάρχει και σε ελαφρύτερες εκδοχές.
Διαδικασία: Όσο βιδώνετε το σπιράλ στο κέντρο (απλό, έχει «οδηγό»), τα «χέρια» σηκώνονται ψηλά. Δεν έχετε παρά να σταματήσετε το βίδωμα πριν διαπεράσετε το φελλό, και να κατεβάσετε τα «χέρια».
Ευκολία + αποτελεσματικότητα: Απλούστατο στη χρήση, ανοίγει εύκολα σχεδόν τα πάντα. Δεν σας δίνει όμως τη δυνατότητα να επεμβείτε σε προβληματικούς φελλούς, οι οποίοι χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση (π.χ. όχι βίδωμα στο κέντρο).
Κομψότητα ανοίγματος: Ας μην μιλάμε για κομψότητα, όταν κρατάμε στο χέρι αυτό το εργαλείο...
Χρόνος δράσης: 15"
Αξιολόγηση: 3/5

Double Spindle

Εμφάνιση: Σίγουρα αποδίδει πολύ όμορφα και μοντέρνα μια ιδέα του 1842!
Διαδικασία: Κατ’ αρχάς, προετοιμάζετε το τιρμπουσόν: φέρνετε τη λαβή και το λεπτό σπιράλ επάνω, και το δεύτερο, πιο χοντρό, κάτω. Βιδώνετε στο φελλό έως ότου βγει.
Ευκολία + αποτελεσματικότητα: Όταν τελικά απομνημονεύσετε τις οδηγίες χρήσεως όλα είναι εύκολα και το τιρμπουσόν αποτελεσματικό. Το μικρό πρόβλημα είναι ότι το σπιράλ διαπερνά το φελλό, και όντας μάλλον αιχμηρό, μπορεί να πέσουν κομματάκια μέσα στο μπουκάλι.
Κομψότητα ανοίγματος: Όμορφο τιρμπουσόν, «μαγική» η διαδικασία ανοίγματος.
Χρόνος δράσης: 45"
Αξιολόγηση: 2,5 /5

Μηχανικής Υποβοήθησης: Αντίγραφο 18ου αιώνα

Εμφάνιση: Μπρούντζινο αντίγραφο αντίκας. Πολύ όμορφο, αν είναι του στιλ σας.
Διαδικασία: Βιδώνετε και ακολούθως προσαρμόζετε μοχλό και υπομόχλιο στο τιρμπουσόν και στο στόμιο της φιάλης, αντίστοιχα. "Πατάτε" τις λαβές και ο φελλός βγαίνει λιγότερο ή περισσότερο δύσκολα. Τότε οι άνδρες ήταν πιο δυνατοί...
Ευκολία +αποτελεσματικότητα: Σίγουρα μετά το 18ο αιώνα έχουν ανακαλυφθεί και ευκολότεροι τρόποι για να ανοίγεις ένα μπουκάλι.
Κομψότητα ανοίγματος: Το να χρησιμοποιείς αντίκες (ή έστω αντίγραφά τους) στο τραπέζι, είναι σίγουρα γοητευτικό.
Χρόνος δράσης: 40"
Αξιολόγηση: 2/5

Το Κλασικό «Τ»

Εμφάνιση: Η γοητεία της απλότητας.
Διαδικασία: Βιδώνετε το σπιράλ με προσοχή στο κέντρο. Ύστερα βάζετε τα δυνατά σας και τραβάτε προσπαθώντας να αποφύγετε το δυνατό «μπλοπ».
Ευκολία + αποτελεσματικότητα: Η ευκολία στη χρήση είναι δεδομένο. Αυτό που είναι δύσκολο, είναι το να βγει ο φελλός!
Κομψότητα ανοίγματος: Με ένα τόσο όμορφο τιρμπουσόν, θα είναι κρίμα αν τελικά αναγκαστείτε να βάλετε στο μπουκάλι ανάμεσα στα πόδια σας για να αφαιρέσετε το φελλό.
Χρόνος δράσης: Από 10" έως την αιωνιότητα, ανάλογα με τη δύναμή σας.
Αξιολόγηση: 1/5

Το Ανοιχτήρι με τις δύο Λάμες

Εμφάνιση: Ένα «εργαλείο» που ξαφνιάζει τον αμύητο, επίδοξο sommelier.
Διαδικασία: Τοποθετείτε τις δύο λάμες εκατέρωθεν του φελλού και τραβάτε περιστρέφοντας. Καλή τύχη!
Ευκολία + αποτελεσματικότητα: Θα είμαστε άδικοι αν το συγκρίνουμε με τα άλλα. Αφού αυτό προσφέρεται για παλιούς «ετοιμόρροπους» φελλούς. Ουσιαστικά είναι το δεύτερο ανοιχτήρι που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας.
Κομψότητα ανοίγματος: Το να έχετε ειδικό ανοιχτήρι για παλιούς φελλούς είναι από μόνο του υπέρκομψο!
Χρόνος δράσης: Εξαρτάται από το φελλό. Αν είναι καινούργιος, θα ταλαιπωρηθείτε τόσο πολύ, που μάλλον ο χρόνος δεν έχει σημασία.
Αξιολόγηση: 1/5 στους καινούργιους φελλούς, 3/5 στους παλιούς.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.