Follow us

Μυρωδάτα Spare ribs στο «Royal Thai» με ερυθρό Βασιλείου

Τα spare ribs, αυτά τα άκρα της πλευράς του χοιρινού, τα κοκαλάκια με το πολύ λίγο, αλλά πολύ νόστιμο, κρέας, είναι η προέκταση της μπριζόλας. Η παρουσίασή τους στο «Royal Thai» είναι μεν απλή, αλλά όχι απλοϊκή, Δεν σερβίρονται με σάλτσα, αλλά η αρωματική και γευστική τους ένταση δείχνει απόλυτη βεβαιότητα για το ιδιαίτερα γευστικό τού αποτελέσματος.

Μυρωδάτα Spare ribs στο «Royal Thai» με ερυθρό Βασιλείου

Τα αρώματα που αναδύουν τα ταϋλανδέζικα spare ribs θυμίζουν καλοψημένη μπριζόλα. Όλη η τέχνη του πιάτου βρίσκεται στο ότι το κρέας διατηρεί τη χαρακτηριστική του μυρωδιά, παρά το γεγονός ότι μαγειρεύεται με άφθονα αρτύματα και αρωματικά και ιδιαίτερα της σόγιας, του τσίλι ή του σκόρδου. Το μεγάλο προσόν αυτής της σπεσιαλιτέ είναι η εξαιρετική, αρωματική και γευστική ισορροπία των συστατικών της. Ένα πιάτο που δεν είναι για χόρταση, αλλά για νοστιμιά.

Ερυθρό με λάμψη

Το κρασί που θα χρειαστούμε πρέπει να είναι πολύ έντονα αρωματικό, όπως και το πιάτο, και με ελάχιστες ταννίνες, γιατί το κρέας έχει ζελατίνα, αλλά όχι λίπος. Άρα, χρειαζόμαστε ένα μαλακό ερυθρό κρασί με ισχυρή, αρωματική ένταση.

Το Ερυθρό Βασιλείου έχει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά. Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, δώρο των ποικιλιών που χρησιμοποιήθηκαν, (κυρίως αγιωργήτικο και λιγότερο καμπερνέ σοβινιόν). Στο στόμα είναι τρυφερό, χάρη στις ελαφριές ταννίνες του που μάλλον συμβάλλουν στο να σταθεροποιηθεί το λαμπερό κόκκινο χρώμα του, παρά να του δώσουν στυφή αίσθηση.

Αρωματικά, βρίσκονται στην ίδια ένταση. Οι ευωδιές των κόκκινων φρούτων του κρασιού έρχονται να συμπληρώσουν την αρωματική παλέτα του φαγητού που ξεκινάει από τα αρώματα του ψημένου κρέατος, συνεχίζεται με σόγια, σκόρδο, και καταλήγει στο τσίλι. Το τελευταίο, όντας πιο φρουτώδες από όλα, υλοποιεί τη γευστική γέφυρα με τα «φρούτα» του κρασιού. Η γλυκίζουσα γεύση του κρέατος (που έχει τονισθεί με την προσθήκη ζάχαρης) υποδέχεται ευχάριστα τη γλυκόπιοτη γεύση του κρασιού, ενώ οι ελάχιστες ταννίνες του «Ερυθρού Βασιλείου» δένουν με τη ζελατίνη του κρέατος, δημιουργώντας μια πλούσια, αλλά καθόλου λιπαρή αίσθηση.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.