Υλικά
Υλικά
50 ml τεκίλα Don Julio Blanco
10 ml νέκταρ αγαύης
350 ml ξίδι από σέρι
50 ml νερό
50 ml mescal
5 γρ. λεκιθίνης
Φλοίδες από λάιμ
Τουρσί ρέγκας
Παρασκευή
Ξεκινάμε την παρασκευή προετοιμάζοντας πρώτα από όλα τη συμπύκνωση του ξιδιού.
Βάζουμε το ξίδι σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε φλοίδες από δύο λάιμ και αφήνουμε το ζωμό να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να συμπυκνωθεί.
Ρίχνουμε το υγρό που απέμεινε σε ένα μπουκάλι και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει.Για τον αφρό από mescal: Αναμειγνύουμε το mescal με το νερό, προσθέτουμε 5 γρ.
λεκιθίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Διοχετεύουμε μέσα στο υγρό αέρα με μια ειδική τρόμπα και παρατηρούμε ότι βγαίνει ένας ελαφριά αρωματισμένος και ευχάριστος αφρός.Για να προετοιμάσουμε το ποτό, αναμειγνύουμε σε ένα σέικερ την τεκίλα, με την συμπύκνωση του ξιδιού και το νέκταρ αγαύης.
Χτυπάμε και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι.
Σερβίρουμε συνοδεία μιας τυλιγμένης ρέγκας τουρσί, πάνω στην οποία τοποθετούμε μια κουταλιά αφρό mescal.