Υλικά
Υλικά (για 2 ποτήρια martini):
32 γρ. Bacardi
25 γρ. σιρόπι ζάχαρης
10 παγάκια
5 γρ. χυμός λεμονιού
10 γρ. φύλλα βασιλικού
1 κοτσάνι βασιλικού σε tempura, φλούδα λεμονιού
Παρασκευή
Αντί να χτυπήσουμε όπως στο mojito με γουδί τα φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά στο μπλέντερ, για να κρατήσουν το χρώμα και το άρωμα τους.
Ανακατεύουμε τον πολτό με το Bacardi σε σέικερ και σερβίρουμε σε δύο πολύ κρύα ποτήρια martini, γαρνίροντας με τα κοτσάνια του βασιλικού που έχουμε τηγανίσει σε tempura.
Εδώ ο σεφ φτιάχνει μια δική του εκδοχή του Mojito, χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο αγαπημένα του μυρωδικά που είναι ο βασιλικός.
Τα αρώματα του ποτού, καθώς το δοκιμάζετε, είναι πραγματικά εκρηκτικά.