Είναι η περίοδος που όλοι επιστρέφουμε και διανύουμε το πρώτο διάστημα προσαρμογής. Για μια πιο ομαλή προσγείωση, ο Γιάννης Βλάχου, διακεκριμένος bartender, με βραβεία στους διαγωνισμούς της Ένωσης bartending και head bartender στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο Myconian Imperial Resort thalasso and spa, μοιράζεται μαζί μας μερικές εξαιρετικές συνταγές και δίνει διευρυμένα περιθώρια στο feeling των διακοπών. Δοκιμάστε τις, στήνοντας το δικό σας νησιώτικο σκηνικό, ενώ όσοι βρεθείτε στο νησί των ανέμων θα ξέρετε τι να επιλέξετε.
Τα cocktails
Ο Γιάννης χρησιμοποιεί πολύ καλά υλικά και τα διαχειρίζεται με μαεστρία, δημιουργώντας μίξεις δροσερές, ευχάριστες και αρωματικές, που κουμπώνουν από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Η λίστα του στο ξενοδοχείο περιλαμβάνει οκτώ in house συνταγές, plus μερικά cocktails σαμπάνιας, καθώς και κάποια mocktails, που αποτελούν δυναμική τάση. Όπως μας λέει ο Γιάννης, έχει αδυναμία στα απλά και φρέσκα υλικά, κυρίως μπαχαρικά, φρέσκα εποχικά φρούτα και λαχανικά, που ο καθένας μπορεί να βρει εύκολα. Σε αυτή την περίπτωση ανήκουν και οι τέσσερις signature συνταγές που μοιράζεται μαζί μας. Δοκιμάστε τις όλες, θα ανακαλύψετε πόσο καλά ταιριάζει το gin με το σιρόπι τριαντάφυλλου, πόσο εξωτική μπορεί να γίνει η ρακή, πόσο καλοκαιρινά είναι τα φρούτα του πάθους ειδικά όταν ενισχύονται με gin, αλλά και τι εκπληκτικό ντουέτο είναι η βότκα με τον ιβίσκο. Μια συμβουλή: να έχετε τα λευκά αποστάγματα δροσερά από πριν.
1.Rosemary Flip
Υλικά:
45ml Tanqueray Gin
15ml σπιτικό σιρόπι rosemary - beetroot
30ml ασπράδι αυγού
20ml φρέσκο χυμό λάιμ
1 δόση Fee brothers rhubarb
Εκτέλεση: σε ένα shaker χτυπάμε όλα τα υλικά με dry shake( χωρίς πάγο, για να πετύχουμε καλύτερο αφρό στο ασπράδι) και στη συνέχεια με λίγο πάγο και σουρώνουμε σε ποτήρι σαμπάνιας. Γαρνίρουμε το κοκτέιλ με ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.
2.Bitter Kiss
Υλικά:
50ml ρακί εκχυλισμένο με λεβάντα
30ml Aperol
30ml πουρέ passion fruit
30ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση: προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε δυνατά για να πετύχουμε την επιθυμητή σύσταση . Σουρώνουμε διπλή φορά σε ποτήρι τύπου collins με πάγο και γαρνίρουμε με αποξηραμένη λεβάντα και μια φλούδα πορτοκαλιού. Τέλος, καίμε τη λεβάντα για να αρωματίσουμε το κοκτέιλ.
3.Secret Edem
Υλικά:
50ml Tanqueray Gin
30ml λικέρ St. Germain elderflower
30ml πουρέ φρούτα του πάθους
20ml φρέσκο χυμό λάιμ
1 δόση Fee Brothers Bitters
Εκτέλεση: προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου κουπέ και γαρνίρουμε με lime και δυόσμο.
4.De la France a la Grece
Υλικά:
50ml Ketel one βότκα
30ml σιρόπι ιβίσκου εκχυλισμένο με νερό λουλουδιών Homemade
30ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση: προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου κουπέ και γαρνίρουμε με άνθος αποξηραμένου-ζαχαρωμένου ιβίσκου και ασημένιες πέρλες ζαχαρωτά. Προτού πιούμε το κοκτέιλ, τρώμε τον ιβίσκο και στη συνέχεια ανακατεύουμε το κοκτέιλ ώστε να καλυφθεί επιφάνεια από τις φλούδες ασημιού.