Follow us

Skinos Mediterranean Challenge 2017

Μετά από αρκετούς μήνες απαιτητικών δοκιμασιών σε έντεκα πόλεις και έξι διαφορετικές χώρες την Τρίτη 27 Ιουνίου κορυφώνεται ο μοναδικός διαγωνισμός με άρωμα Μεσογείου…

Skinos  Mediterranean Challenge 2017

Το Skinos Mediterranean Challenge μετά από εφτά πετυχημένες χρονιές έχει πλέον καθιερωθεί και έχει γίνει αγαπημένος θεσμός. Το ίδιο δείχνουν και οι συμμετοχές των mixologists, που για μια ακόμα χρονιά ήταν εντυπωσιακές. Ένα από τα στοιχεία που διαφοροποιούν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι το Team Challenge. Οι συμμετέχοντες δεν παρουσιάζουν μόνοι τους το cocktail τους, αλλά σε ζευγάρια. Το κάθε ντουέτο από την αρχή δουλεύει μαζί τη συνταγή του. Παρεούλα κάνουν τα πειράματα, τις δοκιμές μέχρι και την παρουσίαση...
Το "ντουέτο" εγκαινιάστηκε την προηγούμενη χρονιά και είχε τέτοια απήχηση και ενδιαφέρον, που παραμένει και στη φετινή χρονιά.

Skinos  Mediterranean Challenge 2017

Τρεις από τους πιο σημαντικούς Έλληνες bartenders ανέλαβαν το ρόλο της κριτικής επιτροπής και της αξιολόγησης των ζευγαριών. Ο Δημήτρης Κιάκος (ιδιοκτήτης The Gin Joint), o Αλέξανδρος Σουρμπάτης (bar manager Mr Pickford) και ο Θάνος Προυναρούς (ιδιοκτήτης του Baba Au Rum) γύρισαν εσωτερικά διάφορες πόλεις-σταθμούς και ταξίδεψαν μέχρι Κύπρο, Γαλλία, Βουλγαρία και αλλού. Από τα πολλά ζευγάρια που είδαν και δοκίμασαν, 12 κορυφαίες ομάδες, εφτά από Ελλάδα και πέντε από το εξωτερικό, περνάνε στον συναρπαστικό τελικό. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Τρίτη θα μεταμορφωθεί σε συναρπαστική bartending σκηνή και θα μυρίσει έντονο άρωμα Μεσογείου.

Στον διαγωνισμό του Skinos, το δεύτερο ατού είναι το μεσογειακό ταπεραμέντο, που σε ταξιδεύει σε αναπάντεχα αρώματα και γεύσεις. Όλες οι συνταγές των ομάδων είναι εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο και μας βάζουν σε αυτό το ιδιαίτερο summer mood. H βραδιά θα ανεβάσει ακόμα περισσότερες στροφές με την παρουσίαση του Alper Deli και του Πασχάλη Καψάλη (brand ambassador του Skinos)
Πέρα από τους ρυθμούς των ζευγαριών, να προσθέσουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε Skinos Tonic και να ψηφίσουμε το αγαπημένο μας ντουέτο.
Μέχρι την Τρίτη 27/6 που είναι ο τελικός και με την ευκαιρία του Σαββατοκύριακου, καλό είναι να δροσιστούμε με μερικές εξαιρετικές skinos συνταγές…

Skinos Sour
50ml Skinos
20ml φρέσκος χυμός lime
5ml σιρόπι ζάχαρης
1 δόση angostura bitters
15ml ασπράδι
Εκτέλεση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και σερβίρουμε σε ποτήρι old fashioned με πάγο

The Med
50ml Skinos
5ml σιρόπι ζάχαρης
2 φλούδες λεμονιού
6 φύλλα βασιλικού
Soda water
Εκτέλεση: πατάμε τις φλούδες με τον βασιλικό, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την σόδα. Τα χτυπάμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε την σόδα και τον πάγο.

Skinos Fresh
30ml Skinos
30ml Gin
10ml φρέσκο χυμό λεμόνι
5ml σιρόπι ζάχαρης
Φλούδα αγγουριού
Αngostura biiters
Εκτέλεση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε με πάγο και αγγούρι.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.