Follow us

Ούζο Ματαρέλλη: με αρώματα terroir

Μόλις φέρεις στη μύτη σου το Ούζο Ματαρέλλη αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδοχή του ελληνικού παραδοσιακού αποστάγματος…

Ούζο Ματαρέλλη: με αρώματα terroir

Με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, μέσα στην φιάλη του έχει ρουφήξει όλες τις ωραίες γεύσεις του τόπου.
Στα πλαίσια του φετινού φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε περισσότερα γι αυτό το ιδιαίτερο spirit και, φυσικά, να το δοκιμάσουμε.
Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με τα Ελληνικά Αποστάγματα, πέρα από το tasting περίπτερο, θα υπάρχει χώρος για εξειδικευμένα workshops.

Ούζο Ματαρέλλη: με αρώματα terroir

Για να πάρετε μια γεύση, στο σεμινάριο για το Ούζο Ματαρέλλη θα ταξιδέψουμε στο νησί καταγωγής του, τη Λέσβο και συγκεκριμένα στο Λισβόρι, εκεί όπου καλλιεργείται ο καλύτερος αρωματικός γλυκάνισος. Ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης, από τα πανέμορφα παραθαλάσσια κτήματα του συλλέγει χειρονακτικά τον φρέσκο γλυκάνισο, που καλλιεργείται βιολογικά και μετά τον βυθίζει στο νερό. Με φυσική αλμύρα και θαλασσινά αρώματα, αποστάζεται σε μικρά χειροποίητα καζάνια, επάνω σε φυσική φωτιά, τα οποία εξασφαλίζουν αργή απόσταξη. Σε όλα αυτά μετρήστε μια ακόμα καινοτομία, την προσθήκη του βραβευμένου Μυτιληνιού μελιού αντί της ζάχαρης!

Το αποτέλεσμα είναι αναπάντεχο. Γευόμαστε ένα ούζο με προσωπικότητα, εκρηκτικό, πολύπλοκο και βελούδινο. Στα workshop του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθούν και τις τρεις μέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να βουτήξουμε ακόμα πιο βαθιά σε όλες αυτές τις ιδιαιτερότητές του, αλλά και κάτι ακόμα: να πάρουμε μέρος σε έναν διαγωνισμό, που θα μας χαρίσει "το Ούζο του Καλοκαιριού" και όχι οποιοδήποτε ούζο, αλλά το Ματαρέλλη, με όλα τα προαναφερθέντα προτερήματα.
Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι γιατί σύντομα θα ανακοινωθούν οι ώρες των σεμιναρίων στο site Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις ώστε να μπορέσετε να κρατήσετε τη θέση σας!

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.