Follow us

Cocktails με άρωμα Shaker Trophy

H βραδιά των πρώτων Athinorama Bar Awards έκλεισε με το καλύτερο άρωμα, εκείνο των cocktails που δημιουργήθηκαν ειδικά για τα shaker Trophy…

Cocktails με άρωμα Shaker Trophy

Για να πάρετε και εσείς την ίδια μυρωδιά, που πέρα από γιορτινή είναι και άκρως ανοιξιάτικη, σας δίνουμε αναλυτικά τις συνταγές. Cheers!

Τα cocktails της μεγάλης βραδιάς

Μετά την απονομή, η βραδιά των πρώτων Αθηνόραμα Bar Awards ανέβασε στροφές στα μπαρίστικα spot, που είχαν δημιουργηθεί από την Absolut, το Perrier και τη Nespresso. Σε κάθε ένα σερβιρίστηκαν πρωτότυπα cocktails με βάση την Absolut. Τα δοκιμάσαμε όλα και φλερτάραμε με την απόλαυση.
Στη περίπτωση των cocktails της Absolut, οι συνταγές έφεραν τη δυνατή υπογραφή του team της Candelaria, ενός από τα δημοφιλέστερα μπαρ του κόσμου ( δωδέκατο στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου). Η έμπειρη ομάδα ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό στοιχείο, χρησιμοποιώντας ευρηματικά υλικά όπως η κάππαρη, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το κίτρο και λευκό ελληνικό κρασί. Το Perrier μας δρόσισε με εντυπωσιακά μιξαρίσματα, που είχαν αρώματα φράουλας, μήλου και εσπεριδοειδών, με την επιμέλεια του Θοδωρή Πύριλλου και της Barflies. Η Nespresso μας πρόσφερε το καλύτερο κλείσιμο, ένα digestive φουλ taste εμπνευσμένο από τον Σπύρο Κερκύρα και την Barsolutions.

Συνταγές Candelaria

Cocktails με άρωμα Shaker Trophy
  • Dolce Vita

Υλικά
6 cl Absolut βότκα, εκχύλιση με ελαιόλαδο (3 μέρη Vodka:1 μέρος ελαιόλαδο),
1 cl ξηρό βερμούτ
0,5 cl Cocchi Americano,
2 δόσεις αλατισμένο νερό με θυμάρι
Έλαια λεμονιού
Κάπαρη
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο mixing glass ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου martini με γαρνιτούρα κάππαρη.

  • Live by the Sun

Υλικά
5 cl Absolut βότκα εκχύλιση με genmaicha τσάι
2cl σιρόπι κίτρου
2cl φρέσκο χυμό λεμόνι
0,5cl κίτρινη Chartreuse
Γρεναδίνη
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο mixing glass εκτός από τη γρεναδίνη και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου highball με τριμμένο πάγο και προσθέτουμε τη γρεναδίνη.

  • Single Ladies

Υλικά
5 cl Absolut βότκα
3 cl σιρόπι Muscadet (3 μέρη κρασί :1 μέρος ζάχαρη)
1,5 cl φρέσκο χυμό λεμόνι
2 δόσεις Maraschino
2 δόσεις Absinthe
2 δόσεις Peychaud's Bitters
Απογεμίζουμε με Ginger Beer
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από την ginger beer στο shaker και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου Highball, απογεμίζουμε με την ginger beer και γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.

Κοκτέιλς της Perrier

  • Dizzy Delhi

Υλικά

40ml Absolut βότκα
20ml σιρόπι Amaro *
15ml φρέσκο χυμό λάιμ
Απογεμίζουμε με Perrier

Εκτέλεση: ανακατεύουμε σε ένα mixing glass καλά τα υλικά, εκτός από το Perrier. Στη συνέχεια, σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου Collins με πάγο και απογεμίζουμε με το Perrier. Για γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε μια ροδέλα λεμονιού.

*Σπιτικό σιρόπι amaro: σιρόπι κανέλας ενισχυμένο με ιταλικό βερμούτ

  • Spring cooler

Υλικά

50 ml cordial
150 ml Perrier
Bitters φράουλας

Για το cordial : φτιάχνουμε ελαιοσάκχαρα φράουλας( 5 κιλά φράουλες με 8 κιλά ζάχαρη), με 1 λίτρο aperol και 8 λίτρα φρέσκο χυμό λεμονιού και yuzu ( 7800 ml/ 200ml)

Εκτέλεση: σε ένα ποτήρι του κρασιού με πάγο, προσθέτουμε όλα τα υλικά και γαρνίρουμε με ροδέλα αγγουριού.

  • New Orleans Lemonade

Υλικά
Ginger cordial with a hint of Apple vinegar, Perrier
30 ml cordial
20 ml φρέσκο χυμό λάιμ
150 ml Perrier

Για το cordial: φτιάχνουμε σιρόπι με τζίντζερ ( 1 κιλό ζάχαρη καστανή, 0.5 τζίντζερ και 500 ml νερό σε κατσαρόλα με μέτρια φωτιά για 10 λεπτά), αφού κρυώσει προσθέτουμε 250 ml μηλόξυδο.

Εκτέλεση: σε ένα βαζάκι μαρμελάδας προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε πάγο και στη συνέχεια απογεμίζουμε με το Perrier και γαρνίρουμε με σφήνα λάιμ.

Κοκτέιλ της Nespresso

  • Decaf Espresstini

Υλικά
25ml Espresso Decaffeinato
30ml Absolut
10ml λικέρ μαστίχας
10ml Kahlua
3gr Stevia

Εκτέλεση: προετοιμάζετε ένα espresso decaffeinato, στην προτεινόμενη δοσολογία 25ml. Ρίχνετε στο shaker τη βότκα με τη μαστίχα και το Kahlua και στη συνέχεια προσθέτετε και τον καφέ. Χτυπάτε πολύ καλά και σερβίρετε σε παγωμένο ποτήρι τύπου martini, με γαρνιτούρα τρεις κόκκους καφέ.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.