Follow us

Imabari, ένας προορισμός στην Κέρκυρα

Κατεβαίνεις στην παραλία Φαληράκι, η εικόνα προσπερνάει τις προσδοκίες, αγαλλιάζεις. Εκεί βρίσκεται το Imabari seaside lounge bar and resto, που ...

Imabari, ένας προορισμός στην Κέρκυρα

Μια μέρα και μια νύχτα στο Imabari, τα έχει όλα. Αντικατοπτρίζει σε μικρογραφία αυτό που μπορείς να βρεις και να ζήσεις την κάθε summer στιγμή. Να χαλαρώσεις στις άνετες ξαπλώστρες, που κρέμονται πάνω από τη θάλασσα ρουφώντας μια δροσερή homemade λεμονάδα, να ευχαριστηθείς την απρόσκοπτη πρόσβαση στα εξαιρετικά νερά, να δοκιμάσεις ένα εμπνευσμένο γεύμα, να γευτείς ένα δείπνο υψηλών προδιαγραφών, να απολαύσεις επιλεγμένα κρασιά και ποτά και να ζωηρέψεις με νόστιμα cocktails. Όλα αυτά, σε ένα φόντο που παραπέμπει σε ζωγραφιά και συνδυάζει την πέτρα, το λευκό, το γαλάζιο ισορροπώντας ανάμεσα στο ανοιχτό bar και τα καλοβαλμένα τραπεζάκια με φόντο τη θάλασσα.

Η κουζίνα

Imabari, ένας προορισμός στην Κέρκυρα

Την επιμέλεια και την υπογραφή έχει ο γνωστός σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιαίτερα αγαπητός στην Κέρκυρα, μια και έχει ήδη δώσει γευστική γραφή μέσα από την κουζίνα του αναγνωρίσιμου Pomo d’Oro. Στο Imabari φέρνει εις πέρας ένα στοίχημα, προτείνοντας δυο εντελώς διαφορετικά μενού: άλλο για το μεσημέρι και άλλο για το βράδυ. Κοινές τους αναφορές είναι η προσεκτική επιλογή πρώτων υλών, ένα ευρηματικό παιχνίδι με τις ντόπιες συνταγές και τα δημιουργικά ντουέτα της γης με τη θάλασσα και της Μεσογείου με την κερκυραϊκή κουζίνα.
Στη περίπτωση του γεύματος, έκπληξη είναι ο εντυπωσιακός μπακιρένιος δίσκος, που πέρα από την πανέμορφη εικόνα, φέρνει μπροστά σου αγαπημένα ελληνικά πιάτα που παντρεύουν την απλότητα με την πρωτοτυπία. Τα πιάτα που στήνουν το κατάλληλο σκηνικό γύρω από τη θάλασσα και ανεβάζουν τις στροφές της παρέας είναι πολλά. Για να πάρετε μια γεύση, θα σας πούμε, για παράδειγμα, για το τσιγαρέλι με ανάμεικτα χόρτα μαγειρεμένα με κοκκινόπερο και τηγανητό αβγό, πάνω σε φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί ή για την ψητή πατάτα, που σκεπάζεται από μους ρέγγας και μυρωδικά, για τη μαρινάτη σαρδέλα με φάβα και για τα στριφτάρια, είτε με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και πέστο μυρωδικών είτε με κοκκινιστό μοσχάρι.
Στο δείπνο, το σκηνικό αλλάζει και το επίπεδο κεντράρει πιο δημιουργικά, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες του Αριστοτέλη. Η γευστική εμπειρία εντοπίζεται στην ενδιαφέρουσα προσέγγιση της τοπικής κουζίνας. Ενδεικτικά, η κρύα σούπα πεπόνι με σουβλάκι γαρίδας (ένα απόλυτα καλοκαιρινό πιάτο), το γεμιστό καλαμάρι με φάβα αρωματισμένη με μαστίχα, το ευρηματικό σουβλάκι τόνου γιαουρτλού, η σφυρίδα μπιάνκο, αρωματική και ζουμερή και τα στριφτάρια με χταπόδι παστιτσάδο.

Η μπάρα

Η εμπειρία στο Imabari δεν σταματάει στη κουζίνα, ανεβάζει στροφές στη μπάρα, που επίσης κινείται σε πρωτοποριακές προτάσεις, που προέρχονται από τον mixologist-εγγύηση Αλέξανδρο Γκικόπουλο. Ανάμεσα στα πολλά highligts, ξεχωρίζουν το Imabari – Tai με ρούμι και σουμάδα, το Instrumental Punch, με βότκα αποστάγματος σταφυλιών, ανανά, βανίλια και cabernet sauvignon και το Break the rules με βότκα, φράουλα λεμόνι και πιπέρι. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στη μικρή αλλά περιεκτική λίστα κρασιών και αποσταγμάτων, που ζευγαρώνουν με τα πιάτα μοναδικά.

Ο σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας μας μιλάει για την κουζίνα του.

Με ποια φιλοσοφία έχεις φτιάξει τα δυο μενού;
Ο στόχος μας και για τα 2 μενού είναι να προσφέρουμε καλοκαιρινές αναμνήσεις μέσα από τα πιάτα μας από την Κέρκυρα, το καλοκαίρι, τη θάλασσα και την γη. Είναι ένα παιχνίδι γεύσεων επηρεασμένων από τις διαφορετικές κουλτούρες του νησιού (ιταλική, γαλλική, ελληνική), κουλτούρες με τις οποίες είμαι αρκετά εξοικειωμένος και εγώ ο ίδιος λόγω των ριζών της οικογένειάς μου, που βρίσκονται στις αντίστοιχες χώρες. Άρα, η προσπάθεια τόσο η δικιά μας όσο και άλλων συναδέλφων του τόπου μας είναι τα απλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας να γίνουν ενθύμια ενός καλοκαιριού στην Κέρκυρα για τους επισκέπτες από άλλες χώρες.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά, ειδικά από το καλοκαίρι και από την Κερκυραϊκή κουζίνα;

Τα βότανα, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τα καλοκαιρινά φρούτα και τα ψάρια.

Πες μας πιάτα από την Κερκυραική κουζίνα που ξεχωρίζεις και ποια είναι η δική σου προσέγγιση σε αυτά;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, γιατί το κάθε πιάτο έχει τη δική του ιστορία και φιλοσοφία από πίσω. Για παράδειγμα, η σφυρίδα μπιάνκο είναι μία συνταγή των ψαράδων που με 3 υλικά και λίγο ζυμωτό ψωμί ζούσαν σαν βασιλιάδες στο καΐκι τους. Στο Imabari, τη συγκεκριμένη συνταγή την έχουμε φέρει στα μέτρα μας, αλλά η βάση της είναι η ίδια.

Πρότεινέ μας 2 - 3 πιάτα από το μενού

Η ποικιλία Imabari που σερβίρεται σε μπακιρένιο δίσκο και περιέχει 8 διαφορετικά «βαζάκια» μεζέδων έχει σαν στόχο να φέρει την παρέα ακόμα πιο κοντά. Με τον κυκλικό δίσκο συμβολίζουμε μία «βόλτα» στις διαφορές γωνιές της Κέρκυρας, μια και περιέχει και παραδοσιακές κερκυραϊκές συνταγές.
Το άλλο πιάτο που ξεχωρίζω είναι το παστιτσάδο, που στη δική μας παραλλαγή παρουσιάζεται ως στριφτάρια με χταπόδι. Είναι ουσιαστικά μία παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή όπου, αντί να χρησιμοποιήσουμε κόκκορα ή μοσχάρι, το φέρνουμε στην θαλασσινή του διάσταση. Αυτό το πιάτο εμπεριέχει όλο το βάθος και τη θαλπωρή που θα μπορούσε να δώσει ένα κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι.
Με το σουβλάκι του τόνου, ουσιαστικά θελήσαμε να δώσουμε μία ιστορική συνέχεια στο μέρος μια και στο συγκεκριμένο σημείο της Κέρκυρας πήγαινε ο κόσμος για να φάει σουβλάκι. Απλά, το φέραμε στη φιλοσοφία του Imabari και το κάναμε με μαριναρισμένο τόνο και σαλάμι.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.