Follow us

Underdog...Το outsider γίνεται φαβορί

Ένας multi χώρος για να πιεις επιλεγμένο φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, να απολαύσεις ένα house cocktail εμπνευσμένο από διάσημους... outsiders και να γνωρίσεις πολλές ψαγμένες μπίρες.

Underdog...Το outsider γίνεται φαβορί

Βρίσκεσαι σε έναν από τους πιο ιστορικούς πεζόδρομους, στο Θησείο, μπροστά από ένα ωραίο, διατηρητέο νεοκλασικό. Μπαίνεις και η πρώτη αίσθηση είναι ότι νιώθεις καλά και άνετα. Το εσωτερικό σκηνικό είναι άλλο: απόλυτα βιομηχανικό, με καθαρές επιρροές από την Αυστραλία. Ψηλό ταβάνι, φωτεινά χρώματα, που κεντράρουν στο μαύρο και στο κίτρινο και υπέροχο ανοιχτόχρωμο ξύλο. Εκπλήξεις ευχάριστες είναι τα σχέδια που φιγουράρουν σε διάφορα σημεία του μαγαζιού, εμπνευσμένα από διάφορες μπίρες.

Underdog...Το outsider γίνεται φαβορί

Ο καφές πρωταγωνιστεί και κατάγεται από τη Βραζιλία, τη Νικαράγουα, τον Παναμά, την Αιθιοπία και πολλές ακόμα περιοχές, που εναλλάσσονται ανά δυο μήνες. Η επιλογή από κάθε προορισμό αφορά συγκεκριμένους παραγωγούς, που επιλέγονται με υψηλά ποιοτικά κριτήρια. Για παράδειγμα, αυτό τον καιρό σερβίρεται καφές από τη φάρμα του Luis Balladares, στη Νικαράγουα. Σύμφωνα με το concept, από κάθε παραγωγό επιλέγονται 4 διαφορετικές ποικιλίες, ενώ δεν αποκλείεται να τρέχουν παράλληλα περισσότερες προτάσεις. Κάθε μέρα, οι ποικιλίες αλλάζουν και υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Αν θέλεις να πας διαβασμένος, υπάρχει αντίστοιχο section στο site, το We Serve Now, που σε ενημερώνει για το ποιος καφές σερβίρεται κάθε μέρα. Αυτό που παραμένει σταθερό, είναι οι διαφορετικές κατηγορίες σε espresso, filter coffee, decaf και blends.

Στα της μπάρας, τώρα, πέφτουμε σε γνωστή φυσιογνωμία, τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο. Πέραν από το, ομολογουμένως, πιο αναγνωρίσιμο και αγαπητό γέλιο, ο Αλέξανδρος είναι ένας mixologist ευρηματικός και δημιουργικός. Δεν είναι μόνο για τις βραβεύσεις και τις συμμετοχές του σε διαγωνισμούς, που έτσι και αλλιώς έχουν προκαλέσει εντυπώσεις. Περισσότερο έχει να κάνει με το ότι ρισκάρει και πειραματίζεται με πολλά υλικά. Ό,τι και αν του δώσεις, αμέσως αρχίζει να σκέφτεται πώς θα το ντουετάρει με το ένα ή με το άλλο υλικό. Στο Underdog, κάθε εβδομάδα προτείνει ένα new entry cocktail, που παραμένει μόνο για τη συγκεκριμένη εβδομάδα. Την γενική επιμέλεια του καταλόγου έχει μια ακόμα εμβληματική προσωπικότητα του χώρου, ο Χρήστος Χουσέας του "42". Ο Χρήστος, υπογράφει τη βασική λίστα των cocktails, που όπως πάντα λέει την δική της ιστορία.
Στην περίπτωση του Underdog, όπως μας λέει και ο δημιουργός του Τάσος Δεληχρήστος -γνωστός από το Tailor Made, και τις επιτυχίες του στο χώρο του καφέ-, το μενού των cocktails ταυτίζεται απόλυτα με την ιστορία του Underdog. Ο ίδιος αποχώρησε από το Tailor Made και κάνει μια καινούρια αρχή από το μηδέν. Κάθε μέρα προσπαθεί να γίνει και καλύτερος. Αυτή είναι η φιλοσοφία όλης της ομάδας του Underdog και αντικατοπτρίζεται στο όνομα και στο λογότυπο, δηλαδή σε ένα σκύλο που μάχεται καθημερινά ακόμα και σαν outsider και δεν σταματάει.

Στην περίπτωση των house cocktails του Χουσέα, αυτό μεταφράζεται σε ονόματα συνταγών που αναφέρονται σε διάσημους outsiders από κάθε χώρο. Για να πάρετε μια ιδέα: το paradise city, ένα twist mai tai με ρούμι, σοκολάτα, πορτοκάλι και φουντούκι, είναι εμπνευσμένο από το πρώτο cd των Guns 'n' Roses. To Cinderella, (με βότκα, φράουλα, βασιλικό και μαύρο πιπέρι), δανείστηκε το όνομά του από την ηρωίδα του γνωστού παραμυθιού και το Project Mayhem (με τζιν, ντομάτα, παντζάρι και μπέικον), είναι εμπνευσμένο από την ταινία Fight Club . Συνολικά, τα cocktails είναι 9 και όλα είναι ιδιαίτερα και πρωτότυπα. Ενδιαφέρουσα είναι και η παρουσία της μπίρας στο μαγαζί. Ο Τάσος, επιλέγει πολύ ιδιαίτερες και σπάνιες ετικέτες και κάνει ο ίδιος την εισαγωγή. Αυτή τη στιγμή, ο κατάλογος περιλαμβάνει 17, αλλά στόχος είναι να αυξηθεί. Όσοι, τώρα, ψηφίζουν κρασί, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Κάθε μήνα προτείνονται στο Underdog διαφορετικοί μικροί παραγωγοί.

Τι άλλο να περιμένουμε; Από Σεπτέμβριο, θα λειτουργήσουν στον κάτω όροφο σεμινάρια καφέ, σε διαφορετικά επίπεδα, για τους καταναλωτές και τους ειδικούς. Επίσης, από μια φορά τον μήνα, ο Αλέξανδρος και ο Τάσος εναλλάξ, θα μπαίνουν πίσω από την μπάρα και θα μοιράζονται με το κοινό 4 με 5 ποτά, που είναι πολύ δύσκολο να βρεις στην αγορά.

Τελικά είναι ωραίο να είσαι Underdog!

Underdog Ηρακλειδών 8, Θησείο

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.