Vermouth Del Professore

Homemade βερμούτ από το Piemonte

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 03/02/2015

"Οι Ιταλοί το κάνουν bitter", ήταν το σεμινάριο των αγαπημένων παιδιών του εκπληκτικού cocktail bar Jerry Thomas Speakeasy, στο Athens bar show… Kαι πράγματι, αν δεν ξέρουν οι Ιταλοί από βερμούτ και bitters, ποιος ξέρει;

Η επιτυχία του μικρού και cosy bar της Ρώμης, εκτός από την προσωπικότητα των ιδιοκτητών του και τα εύγεστα cocktails, οφείλεται στα δικά τους homemade βερμούτ. Επισκέπτες όχι μόνο από την Ιταλία διεκδικούσαν μια θέση στη μπάρα του Jerry Thomas για να δοκιμάσουν τα bitters, που μπορούσαν να βρουν μόνο εκεί. Έτσι γεννήθηκε το Vermouth Del Professore, από τους ανθρώπους του Jerry Thomas, τον σεφ Gourmet Federico και τον ιστορικό παραγωγό Carlo Quaglia και η φιάλη έφτασε μέχρι την χώρα μας. Αυτό το βερμούτ είναι παραδοσιακό, με αυθεντική συνταγή του Piemonte, προκύπτει μόνο από Μuscat και είναι χειροποίητο. Στο ποτήρι, πέρα από την ελκυστική χρυσή του εμφάνιση, το αρωματικό του μπουκέτο συνθέτεται από νότες μελιού, φλούδες λεμονιού, χαμομηλιού και ξύλου. Το στόμα είναι γεμάτο και πολύ καλό. Η γλύκα ισορροπεί με την πικράδα των βοτάνων και με τη στυφάδα του ξύλου. Μια έκρηξη αρωμάτων, που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο τις μέρες που έρχονται και κυρίως με τα εδέσματα της Τσικνοπέμπτης. Δοκιμάστε το σκέτο, με πάγο και μετά το δείπνο σε σφηνάκι ή ακόμα καλύτερα, ετοιμάστε με αυτό ένα Νegroni, είναι ότι πρέπει.
Εισαγωγή: Deals, 210 2321212





Γράψε την άποψή σου
Αλκοόλ

Ποτά

Cocktails