Follow us

Οι in season προτάσεις στο ποτήρι της Μαίρης Ταλαιπώρου

Η βραβευμένη bartender Μαίρη Ταλαιπώρου ανακατεύει ιδιαίτερα υλικά και δημιουργεί ποτά για όλα τα γούστα, που προκαλούν στον ουρανίσκο, ανάλογα με τις διαθέσεις, δροσερές ή θερμές εκρήξεις…

Οι in season προτάσεις στο ποτήρι της Μαίρης Ταλαιπώρου

Πίσω από την μπάρα του Nikkei βρίσκουμε την ιδιαίτερη και εκκεντρική επαγγελματία, Μαίρη Ταλαιπώρου. Είναι πολύ δύσκολο να μην την προσέξεις, γιατί συνδυάζει την εντυπωσιακή εμφάνιση με το πάθος και το ταλέντο.

Μπορεί να τελείωσε εφαρμοσμένη Πληροφορική, αλλά την κέρδισε αμέσως η γοητεία της μπάρας. Η πρώτη επαφή ήταν τυχαία, όταν έψαξε δουλειά ως φοιτήτρια σε ένα ξενοδοχείο. Ο μετρ της πρότεινε το πόστο στο bar και… αυτό ήταν. Γεννήθηκε μια μεγάλη αγάπη. Από τότε, δεν έχει σταματήσει να δουλεύει στον χώρο του bartending, να ερευνά, να πειραματίζεται και να εξελίσσεται. Το δυνατό χαρτί της είναι η αγάπη της για τα ποτά.

Οι in season προτάσεις στο ποτήρι της Μαίρης Ταλαιπώρου

Δεν σταματάει να ψάχνει και να ενημερώνεται για τις τάσεις, τα νέα προϊόντα και τις τεχνικές και να δημιουργεί μείξεις, που παντρεύουν τις εξωτικές νότες του Περού με τα αρώματα Ανατολής της Ιαπωνίας.
Αυτό, όμως, που θα σε κάνει να πας και να ξαναπάς να την βρεις στο Nikkei, εκτός από τις εξωτικές γεύσεις της, είναι η φιλοξενία. Σε αντιμετωπίζει σαν να είσαι καλεσμένος στο σπίτι της και δίνει μεγάλη σημασία στο να ετοιμάσει ένα ποτό που θα ικανοποιήσει τα προσωπικά σου γούστα.

Έτσι και τώρα, μας προτείνει μερικά ωραία cocktails, που καλύπτουν όμως διαφορετικές γευστικές απαιτήσεις. Διαβάστε τα υλικά για να πάρετε μια ιδέα και πηγαίνετε μια βόλτα μέχρι το όμορφο Nikkei για να τα απολαύσετε από την ίδια…

Οι προτάσεις cocktails της Μαίρης

Γι' αυτούς που θέλουν κάτι φρουτένιο με μεγάλη και λίγο πικρή επίγευση, ιδανικό είναι το Mamakilla (η θεά της γονιμότητας στο Περού). Ως βασικό αλκοόλ έχει τη βότκα, που εμπλουτίζεται από ροζ γκρέιπφρουτ, μέλι, μουστάρδα, apricot brandy και φρούτα του πάθους.

Pisco sour

Για όσους θέλουν κάτι δυνατό και δροσερό, προτείνει ένα ενδιαφέρον twist του Mai Tai, το Peruvian Mai tai, με ένα εξαιρετικό blend παλαιωμένων ρουμιών Jamaican και Spiced, φρέσκο lime, φρούτα του πάθους, φουντούκια και ελαιοσάκχαρα γκρέιπφρουτ.
Ένα πολύ καλό όξινο cocktail, για τους οπαδούς του είδους, είναι το Pisco Sour, που δημιουργείται με το πάντρεμα του Barsol Pisco με αφρό λεμονιού και ζάχαρη, ασπράδι αβγού και Αngostura bitters.

Στην περίπτωση που αγαπάτε την ντομάτα και τις καυτερές γεύσεις, πρέπει να δοκιμάσετε το Ojos de Bruja. Πολύ πρωτότυπο και ευφάνταστο, προκύπτει με αρωματισμό της βότκας με λεμόνι, θυμάρι και togarashi και προσθήκη χυμού πορτοκαλιού, βαλσάμικο περγαμόντου, ξύδι, φρέσκο χυμό καρότου και ένα homemade τομάτο mix με πορτοκάλι, ντομάτα, παλαιωμένο Porto, κρέμα horseradish και σουσάμι kimchi.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.