Follow us

Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018;

Πριν από λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε ο πρωτότυπος διαγωνισμός bartending της Coca Cola με δυο μεγάλους νικητές, για το καλύτερο mocktail και για το καλύτερο cocktail…

Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018;

O καλοκαιρινός κήπος του «Balthazar» ντύθηκε στα κόκκινα και γέμισε έμπειρους mixologists και δροσερές φυσαλίδες. Ο λόγος; Ένας διαφορετικός διαγωνισμός bartending με τίτλο «The Coca cola Expert», που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά. Από τη θέση του κριτή, μαζί με τον ταλαντούχο bartender Γιάννη Πέτρο Πετρή, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Tiki Athens, και τον Μιχάλη Μένεγο, σύμβουλο και συγγραφέα spirits, δοκιμάσαμε αρκετές ευρηματικές, καινοτόμες, ευχάριστες και δροσερές συνταγές, με πρωταγωνιστή το γνωστό αναψυκτικό.
Mε γρήγορους και ανεβαστικούς ρυθμούς, οι δέκα φιναλίστ μας παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Μείξεις, που πάντρευαν την Coca Cola με καφέ, σπιτικά λικέρ chili, κερασιών, σοκολάτας, ακόμα και ιδιαίτερων υλικών, όπως γιαούρτι, τυρί και κρόκο Κοζάνης. Συνταγές που, ενώ είχαν δημιουργικότητα και φαντασία, μπορούσες εύκολα να φτιάξεις ακόμα και στο σπίτι σου και να περάσεις καλά, αναζωογονώντας τον ουρανίσκο.

Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018;
Οι κριτές με τους δύο experts

Αυτός είναι ο σκοπός της Coca Cola τα τελευταία χρόνια, να δημιουργήσει εύκολες και ευχάριστες συνταγές cocktail, με ή χωρίς αλκοόλ, για να ανεβάσει την απόλαυση κάθε στιγμή της ημέρας… Και τα καταφέρνει. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά και ήδη έχει γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές πολλαπλασιάζονται με experts bartenders από όλη την Ελλάδα.
Στον φετινό μεγάλο τελικό πέρασαν 10 bartenders και είναι εντυπωσιακή η αναλογία από την επαρχία. Είδαμε πάρα πολλούς νέους συμμετέχοντες από τη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά, να διεκδικούν επάξια τον τίτλο. Πολλά από τα cocktails δεν είχαν μόνο ενδιαφέρον, αλλά κατάφερναν να ισορροπήσουν τη γλυκύτητα της Coca Cola, να αναδείξουν και να εμπλουτίσουν τα χαρακτηριστικά της.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το mocktail του Άγγελου Γκαντιά, που πήρε την πρώτη θέση. Ο Άγγελος, που συμμετέχει πρώτη φορά σε διαγωνισμό bartending, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις σερβίροντας ένα απόλυτα αρμονικό και αρωματικό ρόφημα. Στην πραγματικότητα, ετοίμασε έναν εξαιρετικό Cold brew καφέ, τον εμπλούτισε με δυόσμο και χυμό λάιμ και στην συνέχεια πρόσθεσε την Coca Cola.

Το νικητήριο cocktail

Στην ενότητα των μείξεων με αλκοόλ, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Δοκιμάσαμε την Coca Cola σε πολύ ταιριαστά ντουέτα με βότκα, ουίσκι, ρούμι και βερμούτ, εμπλουτισμένα με πολύ καλά homemade συστατικά, βλέπε σιρόπι περγαμόντου και κανέλας. Επίσης, είδαμε και ενδιαφέρουσες τεχνικές, που μετέτρεψαν το αναψυκτικό σε αφρό ή σιρόπι. Από όλα αυτά, ξεχώρισε η συνταγή του Νικόλαου Αναγνωστόπουλου, πετυχαίνοντας να δημιουργήσει ένα cocktail που τα είχε όλα -και γλυκές και πικάντικες και όξινες νότες.
Οι δυο τυχεροί νικητές εκτός από το τίτλο του The Coca Cola expert θα κάνουν δυο ταξίδια ένα στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στην Ατλάντα που θα ξεναγηθούν στο εντυπωσιακό μουσείο της Coca Cola.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.