O καλοκαιρινός κήπος του «Balthazar» ντύθηκε στα κόκκινα και γέμισε έμπειρους mixologists και δροσερές φυσαλίδες. Ο λόγος; Ένας διαφορετικός διαγωνισμός bartending με τίτλο «The Coca cola Expert», που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά. Από τη θέση του κριτή, μαζί με τον ταλαντούχο bartender Γιάννη Πέτρο Πετρή, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Tiki Athens, και τον Μιχάλη Μένεγο, σύμβουλο και συγγραφέα spirits, δοκιμάσαμε αρκετές ευρηματικές, καινοτόμες, ευχάριστες και δροσερές συνταγές, με πρωταγωνιστή το γνωστό αναψυκτικό.
Mε γρήγορους και ανεβαστικούς ρυθμούς, οι δέκα φιναλίστ μας παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Μείξεις, που πάντρευαν την Coca Cola με καφέ, σπιτικά λικέρ chili, κερασιών, σοκολάτας, ακόμα και ιδιαίτερων υλικών, όπως γιαούρτι, τυρί και κρόκο Κοζάνης. Συνταγές που, ενώ είχαν δημιουργικότητα και φαντασία, μπορούσες εύκολα να φτιάξεις ακόμα και στο σπίτι σου και να περάσεις καλά, αναζωογονώντας τον ουρανίσκο.
Αυτός είναι ο σκοπός της Coca Cola τα τελευταία χρόνια, να δημιουργήσει εύκολες και ευχάριστες συνταγές cocktail, με ή χωρίς αλκοόλ, για να ανεβάσει την απόλαυση κάθε στιγμή της ημέρας… Και τα καταφέρνει. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά και ήδη έχει γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές πολλαπλασιάζονται με experts bartenders από όλη την Ελλάδα.
Στον φετινό μεγάλο τελικό πέρασαν 10 bartenders και είναι εντυπωσιακή η αναλογία από την επαρχία. Είδαμε πάρα πολλούς νέους συμμετέχοντες από τη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά, να διεκδικούν επάξια τον τίτλο. Πολλά από τα cocktails δεν είχαν μόνο ενδιαφέρον, αλλά κατάφερναν να ισορροπήσουν τη γλυκύτητα της Coca Cola, να αναδείξουν και να εμπλουτίσουν τα χαρακτηριστικά της.
Μια τέτοια περίπτωση είναι το mocktail του Άγγελου Γκαντιά, που πήρε την πρώτη θέση. Ο Άγγελος, που συμμετέχει πρώτη φορά σε διαγωνισμό bartending, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις σερβίροντας ένα απόλυτα αρμονικό και αρωματικό ρόφημα. Στην πραγματικότητα, ετοίμασε έναν εξαιρετικό Cold brew καφέ, τον εμπλούτισε με δυόσμο και χυμό λάιμ και στην συνέχεια πρόσθεσε την Coca Cola.
Στην ενότητα των μείξεων με αλκοόλ, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Δοκιμάσαμε την Coca Cola σε πολύ ταιριαστά ντουέτα με βότκα, ουίσκι, ρούμι και βερμούτ, εμπλουτισμένα με πολύ καλά homemade συστατικά, βλέπε σιρόπι περγαμόντου και κανέλας. Επίσης, είδαμε και ενδιαφέρουσες τεχνικές, που μετέτρεψαν το αναψυκτικό σε αφρό ή σιρόπι. Από όλα αυτά, ξεχώρισε η συνταγή του Νικόλαου Αναγνωστόπουλου, πετυχαίνοντας να δημιουργήσει ένα cocktail που τα είχε όλα -και γλυκές και πικάντικες και όξινες νότες.
Οι δυο τυχεροί νικητές εκτός από το τίτλο του The Coca Cola expert θα κάνουν δυο ταξίδια ένα στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στην Ατλάντα που θα ξεναγηθούν στο εντυπωσιακό μουσείο της Coca Cola.