Follow us

Noblemen: artisanal μπίρες για νέες περιπέτειες

Για τη μικροζυθοποιία Noblemen, η μπίρα είναι μια γοητευτική περιπέτεια. Οι τέσσερις μπίρες που έχουν δημιουργήσει, είναι ακριβώς αυτό. Μια απρόσμενη γευστική ανακάλυψη, που θέλεις να τη ζήσεις ξανά και ξανά…

Noblemen: artisanal μπίρες για νέες περιπέτειες

Κάθε ετικέτα είναι μοναδική, διαφορετική, με δική της έντονη προσωπικότητα, απαστερίωτη, με επαναζύμωση στη φιάλη και μας συστήνει οργανοληπτικά μια ξεχωριστή, μη συνηθισμένη κατηγορία μπίρας.
Έχοντας και τις τέσσερις στο τραπέζι γευσιγνωσίας, αυτό που δεν περνάει απαρατήρητο είναι οι φευγάτες ετικέτες και τα πρωτότυπα ονόματα. Σε προϊδεάζουν αμέσως θετικά, ότι θα δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Kαι έτσι έγινε.

Πρώτη στο ποτήρι, η Madame Pilsneuer, δηλαδή μια pilsner, που δεν είναι καθόλου κοινή. Το αντίθετο: είναι τολμηρή, με έντονη και ντελικάτη πικράδα, που εξελίσσεται μέχρι και την επίγευση. Μέσα στον πλούσιο αφρό, κρύβονται αναζωογονητικές νότες γκρέιπφρουτ και ροδάκινου, με όμορφες διακριτές νύξεις δυόσμου. Το στόμα είναι γεμάτο, λιπαρό και πικρό. Δοκιμάστε την δροσερή, στους 4 με 5 βαθμούς, με μια ποικιλία κρεάτων, με τηγανητά μικρά ψάρια, με ώριμα τυριά και, ιδανικά, με μια μακαρονάδα pesto.

Noblemen: artisanal μπίρες για νέες περιπέτειες

Ακολουθεί η Red Grizzly, μια εντυπωσιακή American Pale Ale, με σήμα την αμερικάνικη καφέ αρκούδα. Πέρα από κάποιες κλασικές καβουρδισμένες νότες καραμέλας, καφέ και ζαμπόν, η κόκκινη μπίρα με τις χάλκινες ανταύγειες έχει ένα σύνθετο, πρωτότυπο αρωματικό μπουκέτο, στο οποίο πρωταγωνιστούν τα μπαχαρικά, τα εσπεριδοειδή, τα βότανα, η βύνη και οι ντελικάτες νότες λουλουδιών. Το στόμα έχει όγκο, είναι πληθωρικό, με μεγάλη επίγευση. Δοκιμάστε και αυτή στους 4 με 5 βαθμούς, με burger, φτερούγες κοτόπουλο και γλυκόξινες σάλτσες.

Πολύ ενδιαφέρον έχει η Crazy Lupulo, μια σκούρα IPA, που συνδυάζει αρώματα ζυμωτού ψωμιού, με σίκαλη και δροσερά βότανα. Το στόμα είναι πολύ ωραίο και ισορροπεί τη φρεσκάδα με τις πικρές νότες. Η επίγευση έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, με εντυπωσιακή παρουσία του λυκίσκου. Δοκιμάστε την στους 6 με 8 βαθμούς, με έντονα κρέατα, λιπαρά ψάρια, ώριμα τυριά και ανατολίτικη κουζίνα.

Η τελευταία, η Holy Strength, είναι μια πολύ δυνατή μπίρα με 11 αλκοολικούς βαθμούς, must taste. Πρόκειται για μια ξανθιά Abbey Triple, με υπέροχες νότες λάιμ ανακατεμένες με άνθη λεμονιάς, ξηρούς καρπούς, τροπικά φρούτα και πικάντικο λυκίσκο. Το στόμα της είναι βελούδινο, πλούσιο, με διακριτικές καπνιστές νύξεις. Είναι μια πολύ καλή μπίρα φαγητού, που πίνεται στους 8 με 9 βαθμούς, για να αναδείξει όλα της τα αρώματα, και συνδυάζεται εξαιρετικά με το sushi, τα θαλασσινά και τα κίτρινα τυριά.

Για να τις δοκιμάσετε, θα τις βρείτε σε αρκετά επιλεγμένα σημεία (και σε ωραίο gift pack), για παράδειγμα στα: Arch Beer house, Barley Cargo, Local, Pentagram και τις κάβες Magic, Νέκταρ και Vinoterra.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.