Follow us

Γιορτάζουμε 70 χρόνια Margarita, cheers!

Το θρυλικό cocktail, που έχει ταυτιστεί με τις καλύτερες καλοκαιρινές στιγμές, είναι πιο σύγχρονο από ποτέ! Μάθετε να φτιάχνετε την αυθεντική συνταγή και γίνετε ο αγαπημένος της παρέας…

Γιορτάζουμε 70 χρόνια Margarita, cheers!

Ποιος δεν έχει πιει ένα, δυο, τρία -και συνεχίζουμε- ποτήρια δροσερής «Margarita» για να νιώσει το καλοκαίρι; Το cocktail-θρύλος βρίσκεται εβδομήντα χρόνια σερί πρώτο στις προτιμήσεις των cocktail lovers. Ειδικά, με το που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες οι καταναλώσεις του χτυπάνε κόκκινο!
Η κοινωνική persona Margaret Sames, σε ένα από τα κοσμικά της party στο Μεξικό, τo 1948, έφτιαξε την πρώτη Margarita. Έτσι απλά, η αμερικανίδα icon του life style της εποχής, ανακάτεψε τα αγαπημένα της συστατικά τεκίλα και Cointreau και δημιούργησε ένα ποτό, που μέχρι σήμερα γράφει ιστορία. Πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, αν θυμηθούμε ότι οι περισσότεροι μύθοι γύρω από τη Margarita αναφέρουν ότι κάποιος bartender εμπνεύστηκε τη συνταγή για τα μάτια μιας όμορφης δεσποινίδας Margarita. Τελικά, ήταν το γυναικείο δαιμόνιο, που δημιούργησε το διαχρονικό φινετσάτο ποτό.
Οι mixologists στο Akapulco έπαιξαν με τη συνταγή και την απογείωσαν με πινελιές, όπως το αλάτι στο ποτήρι και τις δόσεις φρέσκου λάιμ. Η τροπική συνταγή δεν άργησε να μεταδοθεί στις μπάρες της Αμερικής και από εκεί σε όλα τα bars της Ευρώπης και να μπει στις λίστες με τα best seller cocktails.

Γιορτάζουμε 70 χρόνια Margarita, cheers!

Το μυστικό της επιτυχίας είναι στα βασικά συστατικά, γι' αυτό και στα περισσότερα twists που γίνονται, οι βασικοί κορμοί, τεκίλα και Cointreau παραμένουν. Ειδικά, το Cointreau έχει συνδεθεί απόλυτα με την επιτυχημένη Margarita, καθώς δίνει στη μείξη ένα εξωτικό, γλυκό, πικάντικο και φρουτώδη χαρακτήρα, που δεν μπορείς να τον βρεις εύκολα αλλού.
Σίγουρα και αυτό το καλοκαίρι θα βρούμε πολλές ευρηματικές παραλλαγές με μαγειρεμένα υλικά, ζυμώσεις λάιμ, ψαγμένα ριμ μπαχαρικών. Για να έχουμε, όμως, έναν άσσο στις summer βραδιές με φίλους, ξεκινήστε με την all time classic συνταγή.

Η αυθεντική Margarita
Υλικά
3 cl Cointreau
5 cl Blanco Tequila
2 cl fresh lime juice

Οι οδηγίες για την τέλεια Μαργαρίτα
Βήμα 1: βρέχουμε το στόμιο του ποτηριού Margarita περιμετρικά με lime και το πιέζουμε σε αλάτι.
Βήμα 2: βάζουμε τα συστατικά σ' ένα shaker προσθέτοντας πάγο.
Βήμα 3: κουνάμε καλά και στραγγίζουμε το μείγμα σε αλατισμένο ποτήρι μαργαρίτας.
Βήμα 4: προσθέτουμε για γαρνιτούρα μία φλούδα lime.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.