Ποιος δεν έχει πιει ένα, δυο, τρία -και συνεχίζουμε- ποτήρια δροσερής «Margarita» για να νιώσει το καλοκαίρι; Το cocktail-θρύλος βρίσκεται εβδομήντα χρόνια σερί πρώτο στις προτιμήσεις των cocktail lovers. Ειδικά, με το που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες οι καταναλώσεις του χτυπάνε κόκκινο!
Η κοινωνική persona Margaret Sames, σε ένα από τα κοσμικά της party στο Μεξικό, τo 1948, έφτιαξε την πρώτη Margarita. Έτσι απλά, η αμερικανίδα icon του life style της εποχής, ανακάτεψε τα αγαπημένα της συστατικά τεκίλα και Cointreau και δημιούργησε ένα ποτό, που μέχρι σήμερα γράφει ιστορία. Πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, αν θυμηθούμε ότι οι περισσότεροι μύθοι γύρω από τη Margarita αναφέρουν ότι κάποιος bartender εμπνεύστηκε τη συνταγή για τα μάτια μιας όμορφης δεσποινίδας Margarita. Τελικά, ήταν το γυναικείο δαιμόνιο, που δημιούργησε το διαχρονικό φινετσάτο ποτό.
Οι mixologists στο Akapulco έπαιξαν με τη συνταγή και την απογείωσαν με πινελιές, όπως το αλάτι στο ποτήρι και τις δόσεις φρέσκου λάιμ. Η τροπική συνταγή δεν άργησε να μεταδοθεί στις μπάρες της Αμερικής και από εκεί σε όλα τα bars της Ευρώπης και να μπει στις λίστες με τα best seller cocktails.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι στα βασικά συστατικά, γι' αυτό και στα περισσότερα twists που γίνονται, οι βασικοί κορμοί, τεκίλα και Cointreau παραμένουν. Ειδικά, το Cointreau έχει συνδεθεί απόλυτα με την επιτυχημένη Margarita, καθώς δίνει στη μείξη ένα εξωτικό, γλυκό, πικάντικο και φρουτώδη χαρακτήρα, που δεν μπορείς να τον βρεις εύκολα αλλού.
Σίγουρα και αυτό το καλοκαίρι θα βρούμε πολλές ευρηματικές παραλλαγές με μαγειρεμένα υλικά, ζυμώσεις λάιμ, ψαγμένα ριμ μπαχαρικών. Για να έχουμε, όμως, έναν άσσο στις summer βραδιές με φίλους, ξεκινήστε με την all time classic συνταγή.
Η αυθεντική Margarita
Υλικά
3 cl Cointreau
5 cl Blanco Tequila
2 cl fresh lime juice
Οι οδηγίες για την τέλεια Μαργαρίτα
Βήμα 1: βρέχουμε το στόμιο του ποτηριού Margarita περιμετρικά με lime και το πιέζουμε σε αλάτι.
Βήμα 2: βάζουμε τα συστατικά σ' ένα shaker προσθέτοντας πάγο.
Βήμα 3: κουνάμε καλά και στραγγίζουμε το μείγμα σε αλατισμένο ποτήρι μαργαρίτας.
Βήμα 4: προσθέτουμε για γαρνιτούρα μία φλούδα lime.