Follow us

O Στέλιος Παπαδόπουλος Global Brand Ambassador for Casa Cuervo

Αγάπη, επαγγελματισμός, στόχος και πείσμα. Από την αρχή της καριέρας του, ο Στέλιος Παπαδόπουλος στόχευε ψηλά και έκανε ταξίδια, διάβαζε, συμμετείχε σε διαγωνισμούς για να το πετύχει…

O Στέλιος Παπαδόπουλος Global Brand Ambassador for Casa Cuervo

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τον κόσμο των spirits και τον χώρο του bartending από τον ρόλο του δημοσιογράφου, θυμάμαι όμως ακόμα την πρώτη συνέντευξη που έκανα, γιατί βρέθηκα με έναν επαγγελματία. Έφτασα μέχρι τη Γλυφάδα, με αγωνία πώς είναι αυτοί οι άνθρωποι πίσω από τη μπάρα, τι θα μπορέσουν να μου πούνε, πώς θα με αντιμετωπίσουν;
Έπρεπε να επισκεφτώ το Amigos και να μιλήσω με τον head bartender, τον Στέλιο Παπαδόπουλο. Ξεκίνησε να μου μιλάει για την τεκίλα, τα cocktails με τεκίλα και για τη φιλοσοφία του spirit με τέτοιο πάθος, ενθουσιασμό και γνώσεις, που έκανε και εμένα να ενθουσιαστώ.

O Στέλιος Παπαδόπουλος Global Brand Ambassador for Casa Cuervo

Ένας επαγγελματίας που δεν άφησε καμία λεπτομέρεια χωρίς έλεγχο. Από τις συνταγές που μας έδωσε, μέχρι τις φωτογραφίες, έκανε προσεχτική επιλογή και ήταν απόλυτα μέσα στους χρόνους παράδοσης -κάτι που δεν συναντάς τόσο συχνά σε αυτόν τον χώρο.
Αγάπη, επαγγελματισμός, στόχος και πείσμα. Από την αρχή της καριέρας του ο Στέλιος Παπαδόπουλος στόχευε ψηλά και έκανε ταξίδια, διάβαζε, συμμετείχε σε διαγωνισμούς για να το πετύχει… και, εννοείται, τα κατάφερε. Ειδικά στην τεκίλα, έχει αφιερώσει πάνω από δέκα χρόνια εντατικής δουλειάς με πολλές φιάλες, γευσιγνωσίες και εξετάσεις.

Το ταξίδι, για να φτάσει σε αυτή την τόσο σημαντική αναγνώριση, είχε πολλούς σταθμούς, εξίσου αξιοσημείωτους. Το 2011 έκανε την πρώτη του επίσκεψη στο Μεξικό, γνώρισε από κοντά το απόσταγμα και δημιούργησε μαζί του έναν δεσμό που δεν πέρασε απαρατήρητος από την εταιρεία Beverage World, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Jose Cuervo στην Ελλάδα, που τον ενέταξε στην ομάδα ως Brand Ambassador της Jose Cuervo.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016, ήρθε μια μεγάλη διάκριση από το Επιμελητήριο της Τεκίλας στο Μεξικό, που τον αναγνώρισε ως τον πρώτο μη Μεξικανό Tequila Connoisseur. Παράλληλα, οι ενέργειες που έτρεχε στην ελληνική αγορά για την Jose Cuervo, όπως για παράδειγμα παρουσιάσεις, εκπαιδεύσεις, σεμινάρια, δοκιμές και events, ενδυνάμωναν τη θέση της τεκίλας και τράβηξαν το ενδιαφέρον της διάσημης μάρκας, που αποφάσισε να τον ανταμείψει για την προσφορά του.

Είναι τιμητικό ένας Έλληνας να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Global Brand Ambassador for Casa Cuervo, με σκοπό να μεταδώσει σε κάθε γωνιά της γης τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της τεκίλα, ώστε να αναβαθμίσει την αξία της στην παγκόσμια αγορά. Μια κορύφωση, που ο χώρος του bartending και των spirits την περίμενε.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.