Follow us

1ο Aegean Cocktails & Spirits Festival

1ο Aegean Cocktails & Spirits Festival

Το πρώτο φεστιβάλ που φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail, έρχεται στην Αθήνα στις 23 Απριλίου.
Σε μία περίοδο που το Localisation αποτελεί παγκόσμια τάση, ήρθε η στιγμή που τα ελληνικά αποστάγματα, έπρεπε να βρουν τη θέση που τους αρμόζει, με έναν τρόπο σύγχρονο, επίκαιρο και αγαπητό: μέσω του bar.

Έτσι, στις 23 Απριλίου 2018, στην όμορφη ταράτσα του 360 Cocktail Bar στο Μοναστηράκι, θα στηθούν 13 διαφορετικά bars τα οποία θα σερβίρουν cocktail με ελληνικό twist. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε cocktails με ελληνικά αποστάγματα, κρασιά, λικέρ και αναψυκτικά και να εξερευνήσουμε τον πλούτο των εξαιρετικών εγχώριων παραγωγών.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και ένα tasting spot όπου θα μπορούμε να δοκιμάσουμε κάθε ένα από τα παραπάνω προϊόντα και μόνο του, μιλώντας παράλληλα με εξειδικευμένους bartenders για την παραγωγή, αλλά και την χρήση τους μέσα σε ένα cocktail.

Στo “Fun Cocktail Making”, που θα ξεκινήσει στις 16:00, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών θα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε step by step το δικό μας Aegean Cocktail.

Το πρώτο Aegean Cocktails & Spirits Festival όμως, εκτός από ελληνική νότα, θα έχει και παγκόσμια χροιά.

Το P(our), η ΜΚΟ που έχουν με επιτυχία ιδρύσει ορισμένοι από τους καλύτερους bartenders του κόσμου, θα είναι μαζί μας βγαίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά εκτός της βάση του, του Παρισιού.

Με κεντρική θεματική το “Localisation”, οι Alex Kratena, Monica Berg και ο κορυφαίος στο είδος του David Broom, θα βρεθούν στο Aegean Cocktails & Spirits Festival και θα στηρίξουν την τοπικότητα έκαστος με τον δικό του τρόπο και μέσα από τις δικές τους εμπειρίες. Παράλληλα, και καθώς η ελληνικότητα θα είναι στο επίκεντρο, τα σεμινάρια του P(our) θα πλαισιωθούν και από εγχώριους ομιλητές, ο καθένας εκ των οποίων θα μιλήσει μέσα από το δικό του πρίσμα για την ίδια θεματική.

Τέλος, από τις 23 Απριλίου και για μία εβδομάδα ορισμένα από τα καλύτερα bars της Αθήνας θα σερβίρουν cocktails με ελληνικό twist σε προνομιακές τιμές, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν ακόμη περισσότεροι εραστές του fine drinking.

Πότε και Πού
Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, 13:00-22:00

360 Cocktail Bar: Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι

Εισιτήρια
Προπώληση μέσω του viva.gr - 10 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktails)
Εισιτήρια θα πωλούνται επίσης στην είσοδο
15 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktails)*

*Η αγορά εισιτηρίου από τους επαγγελματίες του χώρου του bar δεν περιορίζεται απο ορισμένο αριθμό cocktail, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ελεύθερη είσοδο στο tasting spot του φεστιβάλ.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης στέλνοντας email στο cheers@pourdrink.org

Οι θέσεις είναι αρκετά περιορισμένες και για την είσοδο στα σεμινάρια δεν είναι απαραίτητη η αγορά εισιτηρίου εισόδου.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.