Follow us

H Margarita εμπνέει τους mixologists

Ένα από τα πιο δημοφιλή cocktail γίνεται καμβάς δημιουργικότητας στα bar της πόλης

H Margarita εμπνέει τους mixologists

Ένα από τα πιο δημοφιλή cocktail γίνεται καμβάς δημιουργικότητας στα bar της πόλης

«Κύριοι, είναι αξιαγάπητη, ενθουσιώδης και προκλητική». Αυτή είναι η Margarita και έτσι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1953 στο περιοδικό Esquire. Ακολούθησε δυνατός μεταδοτικός αέρας. Από το Μεξικό το cocktail, που ανακατεύει την τεκίλα με λικέρ πορτοκάλι και lime, κατέκτησε τις μπάρες όλου του κόσμου, γοητεύοντας με την ίδια ένταση θηλυκούς και αρσενικούς ουρανίσκους.

H Margarita εμπνέει τους mixologists

Η Margarita, ως τυπικό sour cocktail, μπορεί να φαίνεται απλό, με λίγα υλικά, κρύβει όμως μεγάλες εντάσεις και αναπάντεχη πολυπλοκότητα. Είναι ένα σύνθετο ποτό, που παίζει ανάμεσα στο γλυκό, το ξινό και το αλμυρό και χρειάζεται μαεστρία για να βγει ισορροπημένο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ταλαντούχοι bartenders εστιάζουν στα προτερήματα του και φλερτάρουν συνέχεια με δημιουργικές παραλλαγές. Στο φετινό σαφάρι των Αθηνόραμα Bar Awards εντοπίσαμε πολλές ενδιαφέρουσες σύγχρονες εκδοχές της Margarita, που υπογράφουν την δυναμική και την δημοφιλία της αλλά και την ευρηματικότητα των mixologists.

Στο ανανεωμένο Tiki Bar Athens, o Γιάννης Πέτρος Πετρής σερβίρει μια εναλλακτική version, τη Domenican Μargarita με ρούμι Brugal, φρέσκο λάιμ, αλάτι Χαβάης και κομμάτια κουμκουάτ. Πολύ ωραίο cocktail δροσερό και τόσο ευχάριστο, που δεν μπορείς να μείνεις σε ένα. Ιδιαίτερα πρωτότυπες είναι οι εκδοχές που δοκιμάσαμε στο Mr Peackock και στο Spoiled.

Στο πρώτο ο Χάρης Δάρας ενισχύει τις νότες της τεκίλας με Jalapenos, προσθέτει αντί για πορτοκάλι mango και στο ποτήρι συνοδεύει το αλάτι με κόλιανδρο. Στο Spoiled o Γιώργος Καβακλής με έξυπνο και απολαυστικό τρόπο συνδυάζει την τεκίλα με λικέρ falernum, τσάι, λεμόνι και γαρνίρει με αλάτι ιβίσκου. Μια από αυτές που ξεχωρίσαμε είναι επίσης η Margarita του 9Βήτα Home Bar.

To δυνατό σημείο στην συνταγή του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου είναι η προσθήκη του μύρτιλου και του χαμομηλιού, της προσδίδουν ένα μαγικό αρωματικό και γευστικό βάθος. Γι αυτούς που αγαπάνε πολύ την κλασική συνταγή στο Coyoacan μπορούν να την απολαύσουν σε μεγάλη ποσότητα punch με μικρές αλλά εύστοχες πινελιές, όπως είναι τα ελαιοσάκχαρα κίτρου και το εξαιρετικό fluer de sel στο ποτήρι.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.