Follow us

Από την Ιαπωνία με αγάπη

Στον κόσμο των spirits, όταν σκεφτόμαστε «Ιαπωνία» ο νους μας πηγαίνει κατευθείαν στα ιαπωνικά whisky και στα ιστορικά αποστακτήρια του Nikka, τα Yoichi και Miyagikyo...τώρα μας εκπλήσσουν με κάτι καινούργιο.

Από την Ιαπωνία με αγάπη

Στον κόσμο των spirits, όταν σκεφτόμαστε «Ιαπωνία» ο νους μας πηγαίνει κατευθείαν στα ιαπωνικά whisky και στα ιστορικά αποστακτήρια του Nikka, τα Yoichi και Miyagikyo, που μας έχουν χαρίσει μοναδικά single malts. Η τέχνη της απόσταξης, κληρονομιά από τον ιδρυτή τους Masataka Taketsuru, του ανθρώπου που απέσταξε για πρώτη φορά ιαπωνικό whisky, παραμένει εώς και σήμερα αναλλοίωτη σε όλες τις ετικέτες του Nikka.
Ωστόσο, η τέχνη του Nikka δεν περιορίστηκε στην απόσταξη των εμβληματικών single malts, αλλά δοκιμάστηκε και στην απόσταξη άλλων spirits, με αποτέλεσμα να μας χαρίσει δύο εξαιρετικά αποστάγματα, τη Nikka Coffey Vodka και το Nikka Coffey Gin.

Η εκλεπτυσμένη Nikka Coffey Vodka αποτελεί την πιο καθαρή έκφραση της ιαπωνικής συνεχούς απόσταξης, όπως παράγονται τα εξαιρετικά Nikka whisky. Στη μύτη, τα αρώματα που πρωταγωνιστούν είναι νότες από κάσιους, μέντα και βατόμουρο σε συνδυασμό με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά. Στο στόμα, γεμάτη και βελούδινη, αιχμαλωτίζει τέλεια την πιο smooth γεύση του καλαμποκιού και την πιο ντελικάτη του κριθαριού, που αποστάζονται σε Coffey Still.

Ιδανική για cocktails, με τα φρούτα να εναρμονίζονται άψογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, όπως σε αυτή τη συνταγή:

Apple-tea-ni
50ml Nikka Coffey Vodka
30ml Monin Green Apple Puree
5ml Monin Matcha Green Tea
20ml fresh lime

Από την Ιαπωνία με αγάπη

Το ιαπωνικό Nikka Coffey Gin μας έρχεται γεμάτο εντάσεις, πλούσιο σώμα και ενδιαφέροντα αρώματα. Εκτός από τα παραδοσιακά βότανα, η εκπληκτική αρωματική πολυπλοκότητά του βασίζεται στην έκρηξη των ιαπωνικών εσπεριδοειδών, όπως το Yuzu, το Kabosu και το Amanatsu, και στη φρεσκάδα των μήλων. Το πράσινο τσάι και το ιαπωνικό πιπέρι Sancho, συμπληρώνουν τα υπόλοιπα στοιχεία του, σε μια γευστική εμπειρία τελείως διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα.

Ιδανικός τρόπος απόλαυσης, για να αναδειχθεί η γευστική και αρωματική του ένταση, είναι σε ένα Dry Martini με ένα ιαπωνικό twist:

Dry Martini
80ml Nikka Coffey Gin
10ml Dolin Dry
φλούδα Yuzu

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.