Follow us

Building the flavors: μια πυραμίδα γνώσεων bartending

Έχει ξεκινήσει μια σειρά σεμιναρίων με την υπογραφή της boutique εισαγωγικής εταιρείας ποτών Granikal, που αξίζουν την προσοχή μας…

Building the flavors: μια πυραμίδα γνώσεων bartending

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα φρούτα στα cocktails; Ποια είναι τα μυστικά της αγαύης; Πώς μπορεί να μας ταξιδέψει το ρούμι και ποια είναι η σημασία του πάγου στα spirits; Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα βουτήξουμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο workshop, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Granikal. Δείτε το πρόγραμμα και κάντε και εσείς check in στις τάσεις του bartending.

Building the flavors: μια πυραμίδα γνώσεων bartending

Έχει ξεκινήσει μια σειρά σεμιναρίων με την υπογραφή της boutique εισαγωγικής εταιρείας ποτών Granikal, που αξίζουν την προσοχή μας. Μέσα από αυτή την προσπάθεια, που θα κρατήσει όλο τον Μάρτιο θα αναπτύξουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας γύρω από τα spirits και τις τάσεις που επικρατούν στην εγχώρια και παγκόσμια bartending σκηνή. Θα παρακολουθήσουμε workshops, που βάζουν στο μικροσκόπιο βασικές κατηγορίες spirits, θα εμβαθύνουμε σε τεχνικές και θα ανακαλύψουμε νέες τρόπους διαχειρίσεις υλικών.

Ο Βασίλης Κυρίτσης και ο Νίκος Μπάκουλης

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Μαρτίου το ταλαντούχο δίδυμο των The Clumsies, Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης, θα μας μυήσει σε πολλές διαφορετικές και πρωτότυπες χρήσεις των φρούτων στο bar, αναλύοντας τεχνικές που αφορούν πουρέδες και γαρνιτούρες -βλέπε fermentation και sustainability.
Ακολουθεί, στις 21 Μαρτίου, ένα πολύ ενδιαφέρον workclass αφιερωμένο στη μαγική αγαύη με πρωταγωνιστές την τεκίλα και το mezcal. Εισηγητές, μια πολύ δυνατή ομάδα, οι άνθρωποι του παριζιάνικου La Candelaria, μαζί με τον Νίκο Σουρμπάτη από το The Clumsies.

Tην Τρίτη στις 27 Μαρτίου, θα κάνουμε πτήση με εισιτήριο το ρούμι. Ο European brand ambassador του El Dorado, Jesus Bernard και η ελληνίδα ambassador Λορέτα Τόσκα του Theory Bar θα μας ταξιδέψουν στα αρώματα και τις γεύσεις του μαγικού spirit.

Τα σεμινάρια συνεχίζονται την Τετάρτη 28 Μαρτίου, με τον one and only Χρήστο Χουσέα να μεταδίδει σημαντικές γνώσεις για τη σημασία του πάγου στα cocktails.

Στο φινάλε της Πυραμίδας γνώσεων εννοείται έχουμε φυσαλίδες. Στις 29 Μαρτίου ο Γιώργος Τσιρίκος και ο Δημήτρης Νταφόπουλος των premium ελληνικών αναψυκτικών 3cents μας μαθαίνουν όλα τα μυστικά για ζωηρές, παιχνιδιάρικες και φινετσάτες bubbles.

Σημειώστε, ότι όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον όμορφο χώρο του Coyaoacan στο Θησείο και είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο site www.granikal.gr

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.