Follow us

Diplomatico Distillery Collection: δυο νέες εκρηκτικές ετικέτες ρούμι

Το Diplomatico rum δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα ρούμια της Νότιας Αμερικής κι έχει κερδίσει τους rumlovers όλου του κόσμου. Δεν σταματάει όμως να μας εκπλήσσει…

Diplomatico Distillery Collection: δυο νέες εκρηκτικές ετικέτες ρούμι

...Αυτή τη φορά ανεβάζει την επιθυμία δημιουργώντας δυο καινούργιες ετικέτες περιορισμένης έκδοσης.
Πρόκειται για το Batch #1 και το Barbet #2 της οικογένειας «The Distillery Collection». Το αποστακτήριο του Diplomatico εξειδικεύεται στις αποστάξεις παράγοντας διαφορετικά μεταξύ τους spirits, περασμένα από άμβυκες και συνεχείς αποστακτήρες. Με αυτή την τεχνογνωσία και εμπειρία, που μετράει περίπου 53 χρόνια, οι master distillers κάνουν βήματα μπροστά και με δυο μοναδικές μεθόδους συνεχούς απόσταξης φέρνουν κατευθείαν από την απόσταξη στα ποτήρια μας δυο εξαιρετικά ρούμια.

Diplomatico Distillery Collection: δυο νέες εκρηκτικές ετικέτες ρούμι

Σερβίρουμε στο ποτήρι μας πρώτο το Batch kettle #1 και του δίνουμε λίγο χρόνο να αναπνεύσει. Το Batch προκύπτει από μια πολύ ιδιαίτερη διαδικασία, που επιτρέπει περιορισμένο μόνο όγκο απόσταξης και παλαίωσης έξι ετών σε αμερικάνικα βαρέλια. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσεγμένη διαδικασία. Η μύτη είναι πολύ γοητευτική και κομψή, κυρίως με αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Το στόμα είναι φινετσάτο και συνδυάζει τις ώριμες νότες των φρούτων μαζί με ελκυστικές νύξεις βανίλιας και ψημένης καραμέλας.
Το Barbet #2 είναι τελείως διαφορετικό και αυτό κάνει τη δοκιμή συναρπαστική. Με την πρώτη ανάγνωση απελευθερώνει αρώματα τροπικών φρούτων και δροσερών εσπεριδοειδών. Το στόμα είναι απρόσμενο, καθώς ισορροπεί ανάμεσα σε φρέσκες και παλαιωμένες νότες. Νεαρά φρούτα και καψαλισμένο φρούτο ενώνονται με πολύ ωραίο τρόπο μέχρι τη μακρά επίγευση.

Η Sky Spirits καλωσορίζει αυτά τα δύο μοναδικά αποστάγματα της σειράς Diplomatico, Batch Κettle #1 - Rum Barbet #2 και μας προκαλεί να τα δοκιμάσουμε! Ξεκινήστε τη γνωριμία με μια προσεχτική straight δοκιμή και μετά υπάρχουν δυο πολύ καλές και διαφορετικές προτάσεις για να περάσετε πολύ καλά!

Οι δοκιμές σε ντουέτα και σε cocktails

Γευτείτε το τροπικό Rum Barbet #2 σε ένα food pairing με φρέσκα φρούτα και ελαφριά τυριά…

Ή ακόμη και σε ένα πιο τροπικό Rum Julep
50ml Diplomatico Rum Barbet #2
15ml Monin Falernum
6 φύλλα μέντας
dash lime

και συνδυάστε το Batch Κettle #1 με αποξηραμένο σύκο και προσούτο…

Ή ακόμη και σε ένα COX
50ml Diplomatico Batch Κettle #1
10ml Monin Vanilla
5 κομμάτια φρέσκος ανανάς
40ml χυμός ανανά
25ml lime

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.