Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε ένας από τους πιο συντονισμούς διαγωνισμούς Bartending. Σε έναν εξαιρετικό και πρωτότυπο χώρο, στο Belleville, πραγματοποιήθηκε ο ελληνικός τελικός του Beefeater. Μπαίνοντας από την είσοδο του αναπαλαιωμένου κτιρίου στην αίθουσα του διαγωνισμού η εναλλαγή στην ατμόσφαιρα είναι εντυπωσιακή. Οι 11 ταλαντούχοι bartenders ανεβαίνουν στο stage με τον ιδιαίτερο φωτισμό και παρουσιάζουν με νεύρο τη συνταγή τους, με έμπνευση την πόλη όπου εργάζονται.
Η κριτική επιτροπή, με τους Sumaiyah Connoly (Global brand ambassador του Beefeater), Erik Lorincz (Ηead bartender στο American Bar του Savoy Hotel) και Alastair Burgess (ιδιοκτήτη του Happiness Forgets) παρακολουθούν όπως και εμείς με αμείωτο ενδιαφέρον τις πρωτότυπες συνταγές και τις προχωρημένες εμπνεύσεις. Ανάμεσά τους μια ξεχώρισε και κέρδισε τις εντυπώσεις. Αυτή ήταν του Αλέξανδρου Δοντά.
Ο Αλέξανδρος, χαμογελαστός σε όλη την παρουσίαση, ετοίμασε το φινετσάτο cocktail In Honour. Σε κάθε γουλιά, το Beefeater αναδεικνύεται εξαιρετικά και δένει αρμονικά με το βερμούτ biancο, το οποίο έχει μαγειρευτεί sous-vide με βασιλικό.
Με αυτό το φυτικό, πολύ ενδιαφέρον cocktail, ο Αλέξανδρος θα πάει στον παγκόσμιο τελικό, που θα γίνει στον Λονδίνο στις 18 Φεβρουαρίου. Ο τυχερός νικητής, εκτός από τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή Beefeater MixLdn, θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσει το δικό του Limited edition Beefeater gin μαζί με τον master distiller Desmond Payne.
H συνταγή
In Honour
35ml Βeefeater London Dry Gin
25ml βερμούτ Vermood bianco
20ml Luxardo bitter bianco
1 σταγόνα bitter truth olive biiter
Εκτέλεση: όλα τα υλικά μπαίνουν στο shaker και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι old fashioned και γαρνίρουμε με βασιλικό και stick ρίγανης.