Οι γνωστοί «αδέξιοι» του ελληνικού bartender για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνουν το λόγο που τους έχει φέρει στις πρώτες θέσεις των καλύτερων 50 cocktail bar του κόσμου, δημιουργώντας ένα μενού εμπνευσμένο από την Ιαπωνία, με πολύ ιδιαίτερες επιλογές υλικών και τεχνικών. Μέσα σε δεκατέσσερις signature συνταγές έχουν καταφέρει να ανακατέψουν παραδοσιακά ποτά της Ασίας, με σύγχρονες μεθόδους και ελληνικές πινελιές. Το cocktail μενού τους λέγεται Arigato Gozaimasu που σημαίνει «ευχαριστούμε πολύ» και είναι χωρισμένο σε τρεις δημιουργικές κατηγορίες.
Στην πρώτη περιλαμβάνονται cocktails ζευγαρωμένα με σπάνιες ποικιλίες τσαγιού. Μια πολύ ωραία ιδέα να ξεκινήσεις ένα δείπνο και να μπεις μέσα στο κλίμα της Ανατολής. Πολύ καλή επιλογή είναι το Tea Ceremomy που ενισχύει το πολύτιμο matcha tea με London dry gin, περγαμόντο και ροδάκινο. Γι’ αυτούς που αγαπάνε το γιασεμί αξίζει το Japanese Aperitivo με τσάι γιασεμί, ελληνικό βερμούτ Otto’s που βγάζει εξαιρετικές νότες τριαντάφυλλου και cordial raspberry.
Η επόμενη κατηγορία αφορά τις Fusion συνταγές. Ο Νίκος και ο Βασίλης έχουν εμπνευστεί από κλασικές συνταγές και τις έχουν πειράξει με ευρηματικό τρόπο για να μας φέρουν έντονες γευστικές εμπειρίες Ανατολής. Όλα είναι ιδιαίτερα, αλλά ανάμεσα τους ξεχωρίζει το αρωματικό Tokyo’s Negroni, το πληθωρικό Osaka’s Sunset, που εκτός των άλλων υλικών έχει και δόσεις υπέροχης αλατισμένης καραμέλας και η εναλλακτική Ginza Colada με ψημένη καρύδα.
Η τελευταία ενότητα είναι αφιερωμένη στα ιαπωνικά Highballs με φανταστικά ονόματα, βλέπε Ni, Ichi, Shi και San. Δοκιμάστε το Ni, είναι με Japanese whisky, αφρώδες σακέ και ροδέλα αγγουριού. Πολύ φινετσάτο και δροσερό για να κλείσετε την testing εμπειρία.
Οι αλλαγές στο Red Door δεν συμβαίνουν μόνο στη μπάρα, αλλά και στην κουζίνα, με την παρουσία του έμπειρου σεφ Τάκε. Ο Τάκε είναι μαέστρος της ιαπωνικής γαστρονομίας και τα signature πιάτα του shrimp tempura, salmon teriyaki, maki sushi κουμπώνουν δίπλα στα cocktails ανεβάζοντας τη συνολική εμπειρία.
Red Door, Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι