Follow us

Fusion cocktails με διάσημες υπογραφές στο Red Door

O Nίκος Μπάκουλης και ο Βασίλης Κυρίτσης επιμελούνται τα cocktails στο ανανεωμένο restaurant bar του Κολωνακίου Red Door...

Fusion cocktails με διάσημες υπογραφές στο Red Door

Οι γνωστοί «αδέξιοι» του ελληνικού bartender για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνουν το λόγο που τους έχει φέρει στις πρώτες θέσεις των καλύτερων 50 cocktail bar του κόσμου, δημιουργώντας ένα μενού εμπνευσμένο από την Ιαπωνία, με πολύ ιδιαίτερες επιλογές υλικών και τεχνικών. Μέσα σε δεκατέσσερις signature συνταγές έχουν καταφέρει να ανακατέψουν παραδοσιακά ποτά της Ασίας, με σύγχρονες μεθόδους και ελληνικές πινελιές. Το cocktail μενού τους λέγεται Arigato Gozaimasu που σημαίνει «ευχαριστούμε πολύ» και είναι χωρισμένο σε τρεις δημιουργικές κατηγορίες.

Fusion cocktails με διάσημες υπογραφές στο Red Door
Punch

Στην πρώτη περιλαμβάνονται cocktails ζευγαρωμένα με σπάνιες ποικιλίες τσαγιού. Μια πολύ ωραία ιδέα να ξεκινήσεις ένα δείπνο και να μπεις μέσα στο κλίμα της Ανατολής. Πολύ καλή επιλογή είναι το Tea Ceremomy που ενισχύει το πολύτιμο matcha tea με London dry gin, περγαμόντο και ροδάκινο. Γι’ αυτούς που αγαπάνε το γιασεμί αξίζει το Japanese Aperitivo με τσάι γιασεμί, ελληνικό βερμούτ Otto’s που βγάζει εξαιρετικές νότες τριαντάφυλλου και cordial raspberry.

Tokyo's Negroni

Η επόμενη κατηγορία αφορά τις Fusion συνταγές. Ο Νίκος και ο Βασίλης έχουν εμπνευστεί από κλασικές συνταγές και τις έχουν πειράξει με ευρηματικό τρόπο για να μας φέρουν έντονες γευστικές εμπειρίες Ανατολής. Όλα είναι ιδιαίτερα, αλλά ανάμεσα τους ξεχωρίζει το αρωματικό Tokyo’s Negroni, το πληθωρικό Osaka’s Sunset, που εκτός των άλλων υλικών έχει και δόσεις υπέροχης αλατισμένης καραμέλας και η εναλλακτική Ginza Colada με ψημένη καρύδα.

Ichi

Η τελευταία ενότητα είναι αφιερωμένη στα ιαπωνικά Highballs με φανταστικά ονόματα, βλέπε Ni, Ichi, Shi και San. Δοκιμάστε το Ni, είναι με Japanese whisky, αφρώδες σακέ και ροδέλα αγγουριού. Πολύ φινετσάτο και δροσερό για να κλείσετε την testing εμπειρία.

Miso soup

Οι αλλαγές στο Red Door δεν συμβαίνουν μόνο στη μπάρα, αλλά και στην κουζίνα, με την παρουσία του έμπειρου σεφ Τάκε. Ο Τάκε είναι μαέστρος της ιαπωνικής γαστρονομίας και τα signature πιάτα του shrimp tempura, salmon teriyaki, maki sushi κουμπώνουν δίπλα στα cocktails ανεβάζοντας τη συνολική εμπειρία.

Red Door, Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.