Follow us

Ούζο, τσίπουρο και μαστίχα στο Athens Bar Show

Τα ελληνικά αποστάγματα στα bars ξεκίνησαν δειλά και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μια από τις πιο ισχυρές τάσεις της εγχώριας bar σκηνής…

Ούζο, τσίπουρο και μαστίχα στο Athens Bar Show

Γνωστά spirits, όπως είναι το ούζο, το τσίπουρο και η μαστίχα, μπαίνουν στις κάβες των μαγαζιών και συμμετέχουν σε ευρηματικές συνταγές cocktails. Ενδιαφέρουσα είναι η παρατήρηση, ότι αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για να εμπλουτίσουν αρωματικά και γευστικά κάποιες μείξεις και στη συνέχεια ο ρόλος τους εξελίχθηκε και σε πολλές περιπτώσεις έγιναν πρωταγωνιστές του mixing ποτού. Οι bartenders τα αγκάλιασαν, ασχολήθηκαν και εμπνεύστηκαν πολλές πρωτότυπες συνταγές που έχουν κοινό.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την πιο σημαντική εκδήλωση του ελληνικού bartending, το Athens Bar Show (που θα πραγματοποιηθεί 7 και 8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι) -και μάλιστα με μια οργανωμένη παρουσία.

Ούζο, τσίπουρο και μαστίχα στο Athens Bar Show

Θα βρούμε, λοιπόν, στο περίπτερο της Coca Cola την MDry μαστίχα, το Άδολο και το Δεκαράκι και ανάμεσα σε πολλά, θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε τις προτάσεις του Διονύση Πολάτου με Mdry μαστίχα και να παρακολουθήσουμε masterclasses που θα τρέχουν και τις δυο μέρες: 7/11 στις 12:00 – 12:30 και στις 8/11 στις 18:30-18:50.

Όσο για τα ελληνικά αποστάγματα, στα bars θα μάθουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τους experts Διονύση Πολάτο και Γιάννη Σαμαρά την Τετάρτη στις 17:20-17:50. Κρατήστε τις ημερομηνίες!

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.