Follow us

42 Barstronomy, Athens

Το bar που έθεσε τις βάσεις της ελληνικής bartending σκηνής με την εμβληματική παρουσία του Χρήστου Χουσέα αλλάζει εποχή…

42 Barstronomy, Athens

Σπύρος Κερκύρας με μια δυνατή ομάδα αναλαμβάνει να δώσει στο καλαίσθητο bar «φρέσκο» αέρα. Το αναμενόμενο opening πλησιάζει και συμπίπτει με την έντονη εβδομάδα του Athens Bar Show.
Η έναρξη είναι εκρηκτική. Για ένα τετραήμερο θα φιλοξενήσει μερικές σημαντικές προσωπικότητες του χώρου. Τη Δευτέρα 6/11 στη μπάρα του θα σταθεί ο Gabriele Mandredi από το Oriole bar, το καλύτερο international cocktail bar για το 2016. Την Τρίτη 7/11 το εντυπωσιακό team του Lost and Found από την Κύπρο θα προσγειωθεί στο 42 και θα ετοιμάσει μερικά από τα εξαιρετικά cocktails του, που το ανέβασαν φέτος ακόμα περισσότερο στην λίστα με τα καλύτερα bar του κόσμου. Την Τετάρτη έρχεται το βαρύ πυροβολικό του bartending, o Simome Caporale για να κάνει τα μαγικά του στο shaker μαζί με Italicus και όχι μόνο.

42 Barstronomy, Athens

Μια μέρα μετά, την Πέμπτη 9/11, σημειώστε, είναι το αναμενόμενο επίσημο opening και σίγουρα θα γίνει χαμός!
Αξίζει να τονίσουμε, ότι στο πλαίσιο του refreshing, στη κουζίνα βρίσκουμε τον δυνατό σεφ του On the Verandah των Σπετσών, Σταμάτη Μαρμαρινό. Ο Σταμάτης έχει μελετήσει την bar food τάση του εξωτερικού και ετοιμάζει ιδιαίτερες προτάσεις, από bar snacks και bites για να παίξουμε απολαυστικά με τα ποτά μας.

“42” Κολοκοτρώνη 31, Σύνταγμα

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.