Follow us

Σεμινάριο για τεκίλα από έναν expert

Με αφορμή την Εθνική Ημέρα Τεκίλα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα σεμινάριο για την τεκίλα, να φτιάξουμε μόνοι μας κοκτέιλ και να διασκεδάσουμε σε ανάλογο mood...

Σεμινάριο για τεκίλα από έναν expert

Μια μεξικάνικη βραδιά με τα όλα της ήταν αυτή που ζήσαμε πρόσφατα στο mexican spot Amigos της Ν. Σμύρνης. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο Στέλιος Παπαδόπουλος, βραβευμένος bartender και Brand Ambassador της Jose Cuervo –ο πρώτος παγκόσμιος μη μεξικανός Tequila Connoisseur, ο οποίος αρχικά μας έμαθε όλα τα στάδια παραγωγής της τεκίλα, από τη γη στο ποτήρι μας.
Συμμετέχοντες, όσοι πήραν μέρος στο διαγωνισμό που έτρεχε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Athens DeeJay και Rock Fm.

Σεμινάριο για τεκίλα από έναν expert

Ο Στέλιος αναφέρθηκε στην καλλιέργεια της αγαύης, τον θερισμό, στην εξαγωγή των φυσικών σακχάρων του φυτού, τη ζύμωση, την απόσταξη και την εμφιάλωση ή παλαίωση, ανάλογα με τον τύπο της. Στη συνέχεια, μίλησε για τις ιδιαιτερότητες κάθε διαφορετικού τύπου τεκίλα Jose Cuervo και όλοι μαζί κάναμε γευσιγνωσία τριών χαρακτηριστικών ετικετών του διάσημου brand, έτσι ώστε να δοκιμάζουμε με τον κατάλληλο τρόπο το συγκεκριμένο ποτό και να μπορούμε να αναγνωρίζουμε όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του.

Αμέσως μετά, περάσαμε από τη θεωρία στην πράξη, αφού μεταφερθήκαμε σ’ έναν χώρο που ήταν εφοδιασμένος με τα κατάλληλα υλικά, ώστε ο καθένας μας να δημιουργήσει το δικό του Cuervo Squeeze, ένα πολύ δροσιστικό, καλοκαιρινό κοκτέιλ με Jose Cuervo, λεμονάδα με ανθρακικό και χυμό λάιμ.

Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει αυτή η ξεχωριστή βραδιά για τους λάτρεις της τεκίλα ήταν το πάρτι που ακολούθησε με live dj sets από τη Νάγια Αποστόλου (Athens DeeJay) και τον Αλέξανδρο Βραχωρίτη (Rock Fm), που φυσικά, είχε πολύ τεκίλα και νοστιμότατα συνοδευτικά από τη μεξικάνικη κουζίνα του Amigos. Φεύγοντας, όλοι πήραμε για το σπίτι αναμνηστικά του Amigos, αλλά και όλα τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξουμε Cuervo Squeeze στο σπίτι για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Δοκιμάστε κι εσείς το δροσερό αυτό κοκτέιλ, είναι πολύ εύκολο:

Cuervo Squeeze

Υλικά
40 ml Jose Cuervo Tradicional Silver
λάιμ
ανθρακούχα λεμονάδα

Εκτέλεση: γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε την τεκίλα, στίβουμε 1/4 λάιμ, το ρίχνουμε στο ποτήρι και απογεμίζουμε με ανθρακούχα λεμονάδα. Στο τέλος, για γαρνιτούρα βάζουμε σφήνα λάιμ.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.